ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Μουρατίδης: “Δεν έκανε φάουλ ο Τζόουνς! Ο Άρης θέλει τον χρόνο του, ο Αγγέλου ξέρει…”

Ο Παρασκευάς Μουρατίδης πρώην μέλος του τεχνικού τιμ του Άρη μίλησε για τα όσα έγιναν στο παιχνίδι της Κυριακής με το Περιστέρι.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

-Για την διαιτησία  και για τα όσα είπε ο Στέλιος Συμεωνίδης για αυτήν μετά το τέλος του αγώνα :

Πρώτα από όλα όταν ο άνθρωπος ο οποίος είναι πρόεδρος διαιτητών τοποθετείται με αυτόν τον τρόπο, εγώ μόνο προπονητικά θα μιλήσω. Σίγουρα βλέποντας το παιχνίδι η διαιτησία  δεν ήταν καλή, αφού το Περιστέρι ευνοήθηκε με αρκετά σφυρίγματα και φόρτωσε πολύ γρήγορα με τρία φάουλ τον Λάκι Τζόουνς, ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα για τον Άρη και γενικότερα στα κρίσιμα σημεία δεν ήταν οι καταλληλότεροι στο συγκεκριμένο παιχνίδι διαιτητές. Οι διαιτητές είναι το ένα κομμάτι στο οποίο είτε δεν  ήταν σε καλή μέρα, είτε δεν έκαναν για αυτό το παιχνίδι, από εκεί και πέρα ο Άρης πρέπει να λύσει τα δικά του θέματα και να μην μένει τόσο στην διαιτησία παρόλο που είπαμε ότι δεν ήταν η καλύτερη δυνατή.

-Για τους παίκτες του Άρη ,για την απόδοση της ομάδας και για την φάση του φάουλ με τον Λάκι Τζόουνς :

Όχι δεν ήταν φάουλ, κατά την γνώμη μου η συγκεκριμένη φάση ήταν φάουλ του Βασιλόπουλου και έπρεπε να μετρήσει και το καλάθι για τον Άρη. Θεωρώ ότι ήταν ετεροχρονισμένο και το φάουλ σε βάρος του Άρη αλλά και το ”γκολ” φάουλ που ζητάει ο Άρης. Ήταν καθαρό φάουλ υπέρ του Τζόουνς , για τί είχε λάθος τοποθέτηση ο Βασιλόπουλος αλλά ας μείνουμε στο αγωνιστικό κομμάτι. Νομίζω ότι ο Άρης την πρώτη ευκαιρία που έχασε ήταν όταν μετά το 10-0 είχε πέντε συνεχόμενες κατοχές δικές του και δυστυχώς δεν μπόρεσε να σκοράρει ούτε σε μια και μάλιστα έδωσε την δυνατότητα να μπει στο παιχνίδι αλλά εκείνη την στιγμή η συγκειρία του χρόνου ήταν με τον Άρη. Ξεκίνησε εύστοχος, έπαιζε καλά και γενικότερα η βοήθεια του κόσμου υπήρχε, αλλά εκείνε η πέντε κατοχές όπως ξανά είπα του στοίχησαν την συνέχεια της καλής εικόνας που έχτισε από το πρώτο δευτερόλεπτο.

-Για τις δύο φάσεις του Μαγκί που τις επινοεί ο διαιτητής είπε: 

Να μην συζητήσουμε άλλο για το θέμα της διαιτησίας, ο Άρης έχει πολλά πέρα από τους διαιτητές και εγώ που το έβλεπα σαν φίλαθλος το παιχνίδι θεώρησα ότι δεν ήταν καλή η διαιτησία. Από εκεί και πέρα όμως πρέπει να δούμε και τα σημεία στα οποία ο Άρης, που εγώ θεωρώ ότι έχει καλούς παίκτες, στο συγκεκριμένο ματς δεν είχαν ψυχραιμία και καθαρό μυαλό για να μπορέσουν να κάνουν τις καλύτερες δυνατές επιλογές, τόσο σε επίθεση , όσο και στην άμυνα.Οι 68 πόντοι  θεωρητικά είναι λίγοι όταν τους δέχεται μια ομάδα, αλλά πιστεύω ότι θα μπορούσε να έχει λιγότερο παθητικό στην άμυνα του. Αυτό που έπρεπε να χτίσει περισσότερο ο Άρης ήταν οι επιλογές του στην επίθεση, καθώς δεν ήταν και σε καλή μέρα ο Μποχωρίδης, ο οποίος δεν βοήθησε την ομάδα και ο Άρης δεν έχει την πολυτέλεια να μην παίρνει τίποτα από τον Λευτέρη.

-Για την αδυναμία που παρουσιάζει ο Άρης στους γκαρντ κι στους πλεϊ μέικερ :

Νομίζω ότι εκεί υπάρχει πρόβλημα γιατί από εκεί ξεκινάει η προσωπικότητα όλου του παιχνιδιού της ομάδας . Για παράδειγμα ο Νταλό ξεκίνησε εξαιρετικά τα πρώτα 10-12 λεπτά, αλλά στην συνέχεια νομίζω ότι κατέστρεψε ότι καλό είχε χτίσει τα δέκα λεπτά με τις επιλογές του και γενικότερα με την όλη οργάνωση του παιχνιδιού για τον χρόνο για τον οποίο αγωνίστηκε, δεν έχει καμιά βοήθεια από τον Φλιώνη ο οποίος έπαιξε λίγο, αλλά γενικότερα όποιος ανέλαβε τον ρόλο του πλαϊ μεϊκερ νομίζω ότι δεν ήταν σε καλή μέρα.

Τον Δημήτρη τον συμπαθώ πάρα πολύ και νομίζω ότι εκείνη την στιγμή έπρεπε να ”πάρει” μόνος του την φάση, δηλαδή ήξερε πως πήγαινε το παιχνίδι, ήξερε ότι ο Χάροου ήταν σε πολύ καλή μέρα και γενικά κρατούσε ήρεμη την ομάδα του, έπρεπε να βγει από πάνω, αλλά αυτό είναι καθαρά θέμα συνεννόησης των δύο παικτών που μετέχουν στην φάση. Εγώ θα είχα βγει μαζί του και θα προσπαθούσα να μην τον αφήσω να σουτάρει.

-Για το παιχνίδι του Άρη γενικότερα και για το ότι παρουσιάζει πολλά ”σκαμπανεβάσματα” στην απόδοση του:

Εγώ θα εστιάσω στο ότι δεν παίρνει την ανάλογη βοήθεια από τα γκαρντ, δηλαδή αν τα γκαρντ ήταν πιο συγκεντρωμένα και πιο οργανωτικά στο να μπορέσουν να χτίσουν και να μοιράσουν το παιχνίδι όπως πρέπει, γιατί ο Άρης έχει κάποιους παίκτες οι οποίοι έχουν την δυνατότητα να σκοράρουν και πρέπει να το αξιοποιήσουν. Για παράδειγμα ο Μπέλ που για μένα είναι ο καλύτερος παίκτης του Άρη και δεν μπόρεσε να βρει τις επιλογές που χρειαζόταν.

-Για την αδυναμία και την διστακτικότητα του Μπελ να σουτάρει όταν είναι μόνος του:

Αυτό είναι θέμα της ομάδας και του προπονητή, εγώ πιστεύω ότι ο Μπέλ μαζί με τον Τζόουνς είναι παίκτες που πρέπει να ”τραβήξουν” το σκοράρισμα του Άρη .

-Για τον Βαγγέλη Αγγέλου :

Είναι έμπειρος προπονητής, ξέρει τα πράγματα, ξέρει τις καταστάσεις από εκεί και πέρα αυτός θα κρίνει την όλη προσπάθεια για το παιχνίδι, εγώ δεν συμφωνώ με κάποια πράγματα, αλλά είναι καθαρά δικό του θέμα.

-Για τον αν ο εκνευρισμός του Αγγέλου έπαιξε ρόλο στο να χάσει η ομάδα του πολύτιμο χρόνο :

Όχι δεν νομίζω, γιατί ο Βαγγέλης δεν μπερδεύει τα πράγματα, άλλο είναι η επικοινωνία και η διαμαρτυρία προς τους διαιτητές και άλλο η επικοινωνία με τους αθλητές του. Είμαι 100% ότι δεν τον επηρεάζουν είναι πολύ συγκεντρωμένος στην ομάδα του. Τα σφυρίγματα των διαιτητών δεν είχαν την ίδια βαρύτητα και αυτό προκάλεσε τον εκνευρισμό στον Βαγγέλη.Ο Άρης με το γεγονός ότι ήρθε ο κόσμος στο γήπεδο, η νίκη σε αυτό το παιχνίδι ήταν πολύ σημαντικό αποτέλεσμα για να μπορέσει η ομάδα να βρει τον δρόμο που τις αξίζει.

-Για το ότι η ομάδα χρειάζεται χρόνο, όπως ανέφερε και ο Αγγέλου είπε:

Είναι λογικό είναι μια καινούργια ομάδα, ξεκίνησε πολύ γρήγορα τις αγωνιστικές τις υποχρεώσεις στην Ευρώπη, από εκεί και πέρα οι παίκτες θα πρέπει να πάρουν τον χρόνο τους για να μπορέσουν να βρεθούν μεταξύ τους και να μπορούν να βρίσκει ο ένας τον άλλον, είναι λογικό. Για μένα κάθε ομάδα η οποία χτίζεται από την αρχή με καινούργιους παίκτες θέλει τον χρόνο της.

Για το αν θα βοηθήσει την ομάδα ότι δεν θα έχει αλλά παιχνίδια στην Ευρώπη και θα επικεντρωθεί στο πρωτάθλημα: 

Από την μία είναι καλό διότι βρίσκει την ευκαιρία από τα συνεχόμενα ταξίδια και την κούραση να βρει χρόνο και να ξεκουραστεί για το πρωτάθλημα. Από την άλλη τα παιχνίδια που έκανε βοηθούσαν στο να βρίσκει ρυθμό η ομάδα, τώρα θα πρέπει να κάνει κάτι αντίστοιχο με τα φιλικά αν και στην Θεσσαλονίκη δεν μπορούν να βρεθούν εύκολα ομάδες για να γίνουν φιλικά που θα κρατάνε σε ρυθμό την ομάδα. Βέβαια δεν βλέπω τις ομάδες που θα μπορούσε να κάνει φιλικό ο Άρης, δεν νομίζω ότι φιλικά με ομάδες μικρότερης κατηγορίας μπορούν να βοηθήσουν σε κάτι.

-Για το αν μπορεί ο φετινός Άρης να κάνει κάτι αξιόλογο :

Αυτή την στιγμή ο Άρης έχει το χαμηλότερο μπάτζετ στην κατηγορία, με δεδομένη και την απαγόρευση μεταγραφών , ο Άρης είχε συγκεκριμένες επιλογές τις οποίες τις έκανε πολύ γρήγορα και έκανε το καλύτερο δυνατό, από εκεί και ο Άρης είναι και θα είναι ο ”Αυτοκράτορας” του μπάσκετ στην Ελλάδα, αλλά υπάρχουν στιγμές στις οποίες που θα πρέπει να αντιλαμβάνεται όλος ο κόσμος, πως χρειάζεται υπομονή. Δεν είναι ομάδα ούτε του ενός εκατομμυρίου, ούτε των οχτακοσίων χιλιάδων, είναι  πολύ χαμηλό το μπάτζετ και από την στιγμή που δεν μπορεί θα πρέπει ο κόσμος να περιμένει για να χτιστεί σιγά σιγά η ομάδα και να πάρουν τα αποτελέσματα που πρέπει να πάρει ο Άρης, γιατί τον πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι να ”πλασαριστεί” σε μία θέση την οποία να μην φτάσει να κυνηγάει την σωτηρία του.

-Για τα σενάρια που γίνονται για την απόκτηση κάποιο Έλληνα παίκτη:

Ποιος είναι ο παίκτης που είναι ελεύθερος και μπορεί να αποκτήσει ο Άρης; Ο Παπαντωνίου που υπήρχε νομίζω ότι δεν τον ήθελαν οι φίλαθλοι του Άρη.Ο Σακελλαριού είναι ένας γκάρντ, δεν ξέρω τι ανάγκες έχει ο Άρης, είναι καθαρά θέμα του προπονητή. Για μένα ο Άρης θέλει έναν πλεϊ μέικερ που να εξυπηρετεί τις ανάγκες του.

To Top