ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μουρτζιάπης: “Αυτή είναι η αλήθεια για τα εργομετρικά των παικτών του Άρη”

Ο εργοφυσιολόγος Θανάσης Μουρτζιάπης μίλησε στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης και αναφέρθηκε στις εργομετρικές εξετάσεις των ποδοσφαιριστών του Άρη, την περίοδο που προπονητής των «κιτρίνων» ήταν ο Νίκος Αναστόπουλος και τις οποίες επιμελήθηκε ο ίδιος.

Αναλυτικά όσα είπε στο “Μετρόπολις”:

Για τον τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων: «Δεν ήταν απαραίτητο να κατεβούν οι ποδοσφαιριστές του Άρη στο εργαστήριο. Ο εργοφυσιολόγος πηγαίνει με τα μηχανήματά του και κάνει τις μετρήσεις μέσω μιας διαδικασίας επιστημονικών δεδομένων. Δεν είναι μια σταθερή υποδομή. Το σπειρόμετρο που έχουμε στο πανεπιστήμιο μπορούμε να το μεταφέρουμε και γίνονται οι μετρήσεις».

Για τις εξετάσεις που έγιναν στους παίκτες του Άρη: «Όταν κάνουμε μετρήσεις συνυπάρχει και το ιατρικό κομμάτι. Στην προκειμένη περίπτωση ο κ. Πανταζής. Κάνουμε μια σειρά εξετάσεων, αιματολογικές, ορμονολογικές και βιοχημικές. Γίνεται μια σειρά τέτοιων εξετάσεων μαζί με τις εργομετρικές έτσι ώστε ο προπονητής να οργανώσει το πρόγραμμά του βάσει των εξετάσεων αυτών».

Για το αν έχει ενημερώσει τον νέο προπονητή του Άρη για τα αποτελέσματα των εξετάσεων: «Κατ’ αρχάς στο δικό μου συρτάρι υπάρχουν μόνο τα εργομετρικά. Θα έπρεπε να γίνει ένα round table για να ενημερώσω επίσημα τον προπονητή και το τεχνικό επιτελείο. Δεν μου έχει ζητηθεί ποτέ. Όταν αποχώρησα είπα ότι είμαι στη διάθεση του νέου τιμ ώστε να τους ενημερώσω. Δεν με έχουν καλέσει ακόμη. Σε όποια ομάδα πάω κατευθείαν αυτό που ζητάω είναι αν υπάρχουν πρόσφατες εξετάσεις, εργομετρικές ή αιματολογικές, ποιος τις έχει κάνει και να συνεννοηθώ μαζί του. Αν δεν υπάρχουν κάνω μόνος μου εξαρχής εργομετρικές εξετάσεις. Αν στον Άρη δεν ήθελα να τους ενημερώσω θα έπρεπε να καλέσουν δικό τους εργοφυσιολόγο και γιατρό για να κάνουν αυτές τις εξετάσεις. Όχι να για να δουν αν παρέλαβαν καμένη γη όπως είθισται να λένε όλοι για να μεταθέσουν τις ευθύνες. Αλλά για να σχεδιάσουν από εδώ και πέρα τις προπονητικές επιβαρύνσεις. Διότι γυμνάζονται χωρίς να ξέρουν προς τα πού πάνε».

Για τα αποτελέσματα των εξετάσεων: «Τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά. Έχουν πολύ καλούς δείκτες όλοι τους. Οι τελευταίες εξετάσεις ήταν πριν τον Δεκέμβριο και περίπου κάθε 12 εβδομάδες χρειάζονται νέες εξετάσεις».

To Top