Μουστακίδης: “Είμαστε σε δύσκολη ψυχολογική κατάσταση, δεν ξέρουμε ποιον να πρωτοπιστέψουμε”

O παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη, Μπάμπης Μουστακίδης, μίλησε στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στον Άρη μετά την απορριπτική απόφαση για το άρθρο 99 καθώς και όσα ακούγονται περί επενδυτή.

Αναλυτικά τα όσα είπε στα “ΑΝ 98,7”:

 Στην αρχική του τοποθέτηση ανέφερε: «Yπαρχει μια απογοήτευση για την απόφαση, μια γενική καχυποψία και έλλειψη εμπιστοσύνης σε όσα ακούγονται για τον επικείμενο επενδυτή. Η θέληση του κόσμου και όλων είναι να υπάρξει μια λύση, να γίνει η κατάσταση βιώσιμη ώστε να υπάρξει ένα όραμα στην ομάδα αλλά και στο κόσμο. Είμαστε στη πιο δύσκολη ψυχολογικά κατάσταση, όλοι περιμένουμε κάτι και δεν ξέρουμε τι να πρωτοπιστέψουμε, εάν υπάρχει κάτι αληθινό ή εάν βρίσκεται κάτι απο πίσω. Η κατασταση είναι ιδιόρυθμη και το κυριότερο είναι ότι όλα αυτά που συμβαίνουν δεν βοηθάνε πουθενά παρά δίνουν παράταση στην αγωνία και κυρίως δεν δίνουν ελπίδα για το σύλλογο».

 Η εκτίμηση του για τον επενδυτή και στο ότι ο κόσμος βρίσκεται στο σκοτάδι: «Υπάρχει πολύ μυστικοπάθεια για κάτι τόσο πολύ δυνατό και συμμερίζομαι την αγωνία του κόσμου. Δεν τη θεωρώ τόσο ιδανική από την πλευρά του κ. Ηλάδη. Τη Πέμπτη τελειώνουν τα πάντα και δεν μπορούμε να περιμένουνε. Μακάρι να γίνει κάτι τη τελευταία μέρα».

Για την εικόνα στο γήπεδο στο ματς με τον Πανθρακικό, ανέφερε: «Όλα όσα γίνονται απο πλεύρα του κόσμου είναι δικαιολογημένα. Υπάρχει δυσπιστία, καχυποψία και όλα αυτά συνηγορούν στο να υπάρχει αυτή η εικόνα στο γήπεδο. Ο κόσμος του Άρη έχει δείξει την αγάπη του για την ομάδα και δεν περιμέναμε να το δούμε τώρα σ’αυτό το παιχνίδι. Θέλει ένα σημάδι χαράς από αυτήν, περιμένει να πιαστεί απο κάπου για να ξανασηκώσει κεφάλι. Για μένα είναι απόλυτα δικιολογημένο να υπάρχει αυτή η εικόνα στο γήπεδο».

Η άποψη του σε περίπτωση παράτασης τη Πέμπτη: «Σίγαυρα κάθε φορά που ζήταμε παράταση δεν είναι λύση. Η λύση είναι προσωρινή, σαν παράταση ζωής».

Το σχόλιο του για το ματς με τον Πανθρακικό: «Το ματς με το Πανθρακικό δεν το είδα γιατί την ίδια ώρα έπαιζε η ομάδα μου. Είχα εικόνα για το τρόπο που ο Άρης δεχτηκε τα γκολ. Τα γκολ που δέχεται είναι πανομοιότυπα και αστεία για το βεληνεκές του. Έχει χαθεί η εμπιστοσύνη σε παίκτες που μπορούν να δώσουν παραπάνω πράγματα. Δεν υπάρχει διάθεση στην ομάδα και η εικόνα που έχει  είναι αντιστρόφως ανάλογη με την αξία της».

Για το πώς μπορεί να ανατραπεί αυτή η εικόνα δήλωσε: «Στο μόνο που μπορύμε να ελπίζουμε είναι σε ένα αγωνιστικό θαύμα. Πιστεύω ότι η ομάδα έχει δώσει στο γήπεδο ό,τι είναι να δώσει. Σ’ αυτό που ελπίζουμε για να μαζευτούν βαθμοί είναι η τύχη και οι συγκυρίες. Η ομάδα έχει ξεζουμιστεί αγωνιστικά και γενικά οι παίκτες δείχνουν ότι δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας και της πίεσης. Όταν κάποιοι παίκτες όπως ο Πουλίδο, ο Τάτος ή ο Αγκάνθο που είναι πιο έμπειροι δεν έχουν την αγωνιστική εικόνα που θέλουμε, είναι λογικό και οι νέοι παίκτες να μην μπορούν να σηκώσουν τη πίεση. Η ομάδα έχει ξεζουμιστεί και το πρόβλημα δεν ειναι του προπονητή αλλά της διοίκησης».

Η γνώμη του για το ζήτημα με τον Πουλίδο: «Τη μέρα που αποχωρίστηκε το περιβραχιόνιο ήταν που έσπασε το γυαλί. Φαίνεται ξεκάθαρα πως ακόμη δεν έχει βρεθεί μια λύση. Όταν ο παίκτης ξεκάθαρα μεταφέρει το πρόβλημα του μέσα στο γήπεδο την ώρα του αγώνα έχει και αυτός ίσο μερίδιο ευθύνης με τη διοίκηση. Πιστεύω όταν ένας παίκτης καλείται να παίξει μέσα στον αγώνα πρέπει να είναι ανεπηρέαστος».

 

Για τα όσα συμβαίνουν με τον Αγκάνθο: «Πιστεύω ξεκάθαρα ότι το θέμα είναι οικονομικό όπως και στο παρελθόν με παραδείγματα όπως του Τσιώλη και του Καστίγιο. Όταν ο παίκτης είναι καλά αγωνιστικά και αποφασίσει να μην παίξει μεταφέροντας τα προβλήματα του μέσα στο γήπεδο υπάρχει άλλο πρόβλημα. Χρειάζεται να έρθει κάποιος άνθρωπος που θα δώσει λύσεις στα οικονομικά προβλήματα, ένας ισχυρός επενδυτής. Δίνω συγχαρητήρια στο κόσμο του Άρη για την υπομονή του που δεν έχει ξεφύγει από τα όρια του. Η διοίκηση πρέπει να σταματήσει να κοροϊδεύει τον κόσμο».

 

Για το επόμενο ματς με τον Εργοτέλη: «Είμαι αισιόδοξος για κάθε παιχνίδι άσχετα με τον αντίπαλο και την κατάσταση που βρίσκεται. Η φανέλα και το όνομα κάποια στιγμή θα κάνουν τη ζημιά. Ο Άρης είναι Άρης και εύχομαι οι παίκτες να βγάλουν στο γήπεδο αυτό που πρέπει για να πάρει η ομάδα καλό αποτέλεσμα και να σηκώσει κεφάλι. Σίγουρα, οι έμπειροι παίκτες πρέπει να σηκώσουν το κουπί της ομάδας. Θα πρέπει να αφήσουν τα προβλήματά τους στην άκρη αλλιώς καλύτερα να μην αγωνίζονται καθόλου γιατί εκτίθονται».

To Top