ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μουστακίδης: «Ο Άρης πρέπει να ζητάει και όχι κλέβει τα παιχνίδια»

Την άποψη ότι ο Άρης πρέπει να ζητά το αποτέλεσμα και όχι να περιμένει να το κερδίσει εξέφρασε ο Μπάμπης Μουστακίδης. Ο παλαίμαχος άσος του Άρη τόνισε ότι δεν μπορεί η ομάδα να παίζει παθητικά και να δίνει το δικαίωμα στον αντίπαλο του να πιστεύει ότι μπορεί να πάρει το παιχνίδι

Αναλυτικά όσα είπε στο Metropolis 95,5:

Για την ήττα από τη Λαμία και τη διαχείριση του Αναστόπουλου:

«Εάν σταθούμε στη διαιτησία θα κρύψουμε πολλά προβλήματα. Η διαιτησία ήταν η αιτία που στέρησε κάτι καλύτερο από τον Άρη αλλά για περίπου μία ώρα ήταν παθητικός και ενώ θα έπρεπε να επιβάλλει το ρυθμό και το παιχνίδι του, για να φρενάρει τον αντίπαλο, δεν το έκανε. Προτίμησε ένα αμυντικό παιχνίδι και περίμενε να χτυπήσει στην αντεπίθεση. Έτσι έδωσε τη δυνατότητα στον αντίπαλο να βάλει γκολ. Όταν έγινε το 1-0 η διαιτησία έπαιξε το ρόλο της και αλλοίωσε το αποτέλεσμα αλλά ο ‘Αρης έδωσε δικαιώματα.

Ο Άρης δεν μπορεί να περιμένει, πρέπει εφόσον έχει ποιοτικό ρόστερ και βαριά φανέλα να το αποδεικνύει μέσα στο γήπεδο. Όταν δίνεις δικαίωμα στον αντίπαλο τότε μοιραία του δίνεις το δικαίωμα να το πιστέψει και να έχει καλή ψυχολογία. Κάτι που είχε και από πιο πριν η Λαμία. Είναι μεθοδική και αποτελεσματική και δεν παίρνει τα αποτελέσματα τυχαία γιατί δικαίως παίρνει τα αποτελέσματα και βρίσκεται εκεί που βρίσκεται. Ο Άρης πρέπει να δείξει το σθένος, το πάθος και τη μεθοδικότητα των προπονήσεων μέσα στο γήπεδο.

Μπορεί να φταίει ότι στην Ελλάδα πιστεύουμε ότι τα εκτός έδρας παιχνίδια είναι διαφορετικά. Δε λέω ότι είναι θέμα δουλειάς του προπονητή, δηλαδή ότι ο Αναστόπουλος δουλεύει παθητικά την ομάδα αλλά η ομάδα αυτό δείχνει. Όταν παίζεις παθητικά πρώτα έρχεται το μοιραίο και μετά αυτό που επιδιώκεις. Και με τη Λαμία και με τον Αχαρναϊκό δεν είχε μεγάλη κατοχή και αυτό είτε δεν το έχουν δουλέψει στην προπόνηση είτε δεν μπορούν στα εκτός έδρας παιχνίδια να το δείξουν. Αυτά είναι όμως θεωρητικά. Στην πράξη ο Άρης χάνει βαθμούς και εάν σταθούμε στο κομμάτι των δηλώσεων θα έρθουν κι άλλα κακά αποτελέσματα.

Ο Άρης πρέπει να ζητήσει και όχι να περιμένει να κλέψει τα παιχνίδια. Πιστεύω ότι και ο ΟΦΗ θα μπει στο παιχνίδι γιατί άλλαξε προπονητή και δεν πρέπει να τον ξεγράψουμε. Εμένα αυτό που με ανησυχεί στον Άρη είναι ότι για να αλλάξει κάτι πρέπει να το καταλάβουν οι παίκτες και να το δείξουν με την αξία τους μέσα στο γήπεδο. Στα εντός έδρας πιστεύω ότι δεν θα έχουμε τέτοιες εικόνες μέσα στο γήπεδο γιατί ο αντίπαλος έρχεται διαφορετικά».

To Top