Μούρτος: “Κατάρα της ομάδας τα σκαμπανεβάσματα!”

Ο Σπύρος Μούρτος παραδέχθηκε ουσιαστικά πως οι παίκτες έχουν αδικήσει τους εαυτούς τους, τονίζοντας πως τα σκαμπανεβάσματα της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα αποδεικνύεται η… κατάρα της.

Για την κατάσταση της ομάδας: «Είμαστε σε πολύ καλό σημείο, η ομάδα έχει βρει καλό ρυθμό και δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό. Η νικη επί του Ηλυσιακού μας ανέβασε πολύ, αλλά και η νίκη επί της Ελευσίνας μας τόνωσε την ψυχολογία. Πλέον δεν έχουμε το άγχος, πιστεύουμε πολύ στις δυνατότητές μας και πιστεύω πως αυτό φάνηκε και στο παιχνίδι με τον Ίκαρο. Η ομάδα μας έκανε αρκετά σκαμπανεβάσματα στην σεζόν. Κάναμε πολύ καλές εμφανίσεις, αλλά και άσχημες. Νομίζω ότι αυτό ήταν η κατάρα αυτής της ομάδας, τα σκαμπανεβάσματα. Τώρα πιστεύω ότι έχουμε βρει πολύ καλό ρυθμό και μάλιστα σε ένα πολύ καλό σημείο της χρονιάς. Τώρα που κρίνεται και η έκτη θέση, ο τελευταίος, στόχος μας. Θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε το μομέντουμ για να έχουμε ένα τελείωμα που θέλουμε στην σεζόν».

Για τη νίκη στη Χαλκίδα: «Πιστεύω πως τα πήγαμε πολύ καλά. Ενδεικτικό είναι ότι στο πρώτο δεκάλεπτο είχαμε βάλει 36 πόντους. Η ομάδα έχει αποβάλει την πίεση και ρολάρει πλέον καλύτερα. Πόσο καλύτερα εξάλλου να παίξει σε μια δύσκολη έδρα και απέναντι σε μια ομάδα που πάλευε για την παραμονή».

Για το τι άλλαξε μετά τη φυγή Αθηναίου: «Δεν είχαμε άλλη επιλογή αφότου αποχώρησε ο Γιάννης, από το να προσαρμοστούμε γρήγορα. Σίγουρα η ομάδα ήταν κατά ένα μεγάλο μέρος της χτισμένη πάνω του. Είμαστε, όμως, επαγγελματίες και κάνουμε τη δουλειά μας. Προσαρμοζόμαστε και προχωράμε. Απ’ ότι φαίνεται τώρα μας βγαίνει παιχνίδι με περισσότερες ασίστ και λιγότερα λάθη. Δύο παιχνίδια, βέβαια, δεν είναι μεγάλο διάστημα, γι’ αυτό και δεν πρέπει να λέμε μεγάλα λόγια».

Για τη συνέχεια: «Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχει προγραμματισμός, προκειμένου να δώσουμε κάποια φιλικά ή να κάνουμε μια μίνι προετοιμασία. Δεν ξέρω τι υπάρχει στο πρόγραμμα για να κρατηθεί αυτός ο ρυθμός. Δεν νομίζω να μας επηρεάσει. Αντίθετα πιστεύω ότι θα ξεκουραστούμε και θα είμαστε πιο φρέσκοι στον αγώνα με τα Τρίκαλα, ο οποίος είναι πολύ σημαντικός για μας».

Πηγή: Αθλητικά Νέα των Συντακτών

 

To Top