Μούρτος: «Να αρπάξω τις ευκαιρίες»

Επρεπε να περάσουν έξι χρόνια από την εμφάνισή του στο Αλεξάνδρειο για να κερδίσει ρόλο στην ομάδα και να δει έναν προπονητή να του δείχνει εμπιστοσύνη.

Ο Σπύρος Μούρτος, που εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του και την αποτελεσματικότητά του κυρίως στην άμυνα, είχε ακριβώς την ίδια τύχη συνομηλίκων του (Παπανικολάου, Χρυσικόπουλος) στον Αρη.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως φέτος δεν περιλαμβανόταν στα πλάνα των «κίτρινων». Ο πρόεδρος της ΚΑΕ είχε ειδοποιήσει τον μάνατζέρ του το καλοκαίρι να βρει ομάδα, προκειμένου να παραχωρηθεί ως δανεικός. Ο ίδιος αρνήθηκε, πείσμωσε και έμεινε με στόχο να διεκδικήσει την ευκαιρία.

 Ο Μούρτος με καταγωγή από την Ιτέα Φωκίδας ήρθε στον Αρη σε ηλικία 17 ετών (είναι γεννημένος στις 5/12/1990) μετά την προτροπή του νομικού -τότε- συμβούλου της ΚΑΕ, κ. Αρχανιωτάκη. Ο σύνδεσμος βετεράνων καλαθοσφαιριστών του Αρη πίστεψε στο ταλέντο του και, μάλιστα, για ένα διάστημα τον βοήθησε οικονομικά, καλύπτοντας έξοδα των σπουδών του (είχε περάσει στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας «Οργάνωση και Διοίκηση»). Αγωνιστικά, ωστόσο, ευκαιρίες δεν του δόθηκαν ποτέ, πέρυσι έπαιξε ως δανεικός στις Σέρρες με τον Ικαρο και έναν χρόνο πριν αγωνίστηκε πάλι ως δανεικός στον ΟΦΗ. «Προσπαθώ να αρπάξω κάθε ευκαιρία που μου δίνεται. Δεν θεωρώ πως έχω πετύχει κάτι σπουδαίο. Πιστεύω στον εαυτό μου και νομίζω πως μπορώ να ανταποκριθώ ακόμη καλύτερα στη συνέχεια» δήλωσε o Mούρτος.
Πηγή: Goal
To Top