Μούρτος στο PRESSARIS: “Με την άμυνα κερδίζεις την εμπιστοσύνη του προπονητή” (photos)

Ο Σπύρος Μούρτος είναι από τις ευχάριστες εκπλήξεις του Άρη τον τελευταίο μήνα. Ο ίδιος κρατάει… χαμηλά τη μπάλα. Στη συνέντευξή του στο PRESSARIS καταθέτει τις… αλήθειες του, αποκαλύπτει πώς ονειρεύεται το μέλλον του και εξηγεί πως από εκεί που δεν είχε πάρει καμία ευκαιρία, έχει μεταμορφωθεί σε παίκτη με συγκεκριμένο αγωνιστικό ρόλο στον Άρη, ειδικά μέσα στο 2013.

Σπύρο, καταρχήν πως βιώνεις το ότι είσαι παίκτης με συγκεκριμένο ρόλο στην ομάδα και μάλιστα εκ των κορυφαίων στους τρεις αγώνες μέσα στο 2013;

«Αυτό που πιστεύω είναι πως έχω καταφέρει να αποκτήσω ένα σταθερό ρόλο και αυτό ξεκινάει από την άμυνα. Ο ρόλος που έχω, είναι αυτός που είχε ο Μποχωρίδης πριν τραυματιστεί και το γεγονός ότι ο Καραποστόλου είναι τραυματίας συμβάλει στο να πάρω χρόνο συμμετοχής».

Στον Άρη νιώθεις άνετα; Σε βοηθούν σε αυτό οι συμπαίκτες σου;

«Όντως υπάρχει εκπληκτικό κλίμα στην ομάδα, όλοι είναι πολύ καλοί χαρακτήρες και οι έμπειροι παίκτες βοηθούν τους πιο νέους όπως εμένα και τον Μποχωρίδη ή και τα υπόλοιπα παιδιά».

Σε ποιους τομείς έχεις δουλέψει και το έχει δει αυτό ο προπονητής σου, ο οποίος ομολογουμένως σου έχει δώσει ευκαιρίες που δεν πήρες με άλλους προπονητές;

«Όλα ξεκινάνε από την άμυνα. Μου δόθηκε ένας ρόλος αμυντικός και εκεί έπρεπε να πάω καλά και έτσι κέρδισα την εμπιστοσύνη του κόουτς και έτσι πιστεύω ότι κερδίζεις την εμπιστοσύνη του κάθε προπονητή. Η δουλειά είναι η προπόνηση και εκεί αποδεικνύεις τι μπορείς να δώσεις».

Στον Άρη πως ήρθες και ποιος ήταν αυτός που σε έφερε στην ομάδα;

«Ο κύριος Αρχανιωτάκης, που τότε ήταν νομικός στο μπασκετικό τμήμα έκανε εισήγηση, αφού με είχε δει τότε να παίζω στο Γυμναστικό Σύλλογο Ιτέας, ενώ ήμουν και στα κλιμάκια, όπως και στην Εθνική Νέων κι έτσι με προσέγγισε ο Άρης. Δεν το σκέφτηκα ούτε στιγμή να αγωνιστώ σε μία μεγάλη ομάδα, την πιο ιστορική και αμέσως είπε ναι».

Θεωρείς ότι άργησες να πάρεις ευκαιρίες για να καθιερωθείς πιο νωρίς στον Άρη;

«Υπήρχαν πολλά γκαρντ στην ομάδα και η παρουσία ξένων ήταν ανασταλτικός παράγοντας. Νομίζω ο καθένας ψάχνει την ευκαιρία του και θέλει να την αρπάξει από τα μαλλιά».

Πως σκέφτεσαι το μέλλον σου;

«Να πραγματοποιώ έναν – έναν τους στόχους που βάζω, οι οποίοι είναι να αποκτήσω ένα σταθερό ρόλο στην ομάδα σιγά – σιγά, να μπορέσει ο Άρης να ξαναπάρει πρωταγωνιστικό ρόλο στο ελληνικό πρωτάθλημα και βέβαια να παραμείνω για χρόνια σε αυτήν την ομάδα».

Έχεις δεθεί με την ομάδα και τον κόσμο του Άρη;

«Πιστεύω ο οποιοσδήποτε παίκτης έχει αγωνιστεί, δένεται με την ομάδα. Αν αγωνιστείς σε ένα ντέρμπι, ζήσεις την ατμόσφαιρα του Παλέ δύσκολα δεν δένεσαι με την ομάδα. Άλλωστε εγώ είμαι από τα 17 εδώ και είναι λογικό να αγαπάω τον Άρη».

Που πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει ο Άρης φέτος;

«Μπορούμε κάλλιστα να είμαστε στην καλύτερη δυνατή θέση στα πλέι οφ, γιατί η ομάδα έχει δυνατότητες τις οποίες εμφανίζει σιγά – σιγά και ήδη έχουμε κερδίσει κάποιο από το χαμένο έδαφος».

Ποιος είναι το ίνδαλμά σου και ο παίκτης που θαυμάζεις περισσότερο;

«Δεν έχω ένα συγκεκριμένο ίνδαλμα. Ανά περιόδους θαύμαζα συμπαίκτες που είχα, όπως για παράδειγμα τον Χατζηβρέττα, ο οποίος ήταν εξαιρετικός αμυντικός, ενώ ήταν τόσοι πολλοί και είναι δύσκολο να τους αναφέρω έναν προς έναν».

Παρακολουθείς ΝΒΑ και ποια ομάδα υποστηρίζεις;

«Εννοείται ότι παρακολουθώ. Δύσκολα μπασκετμπολίστας δεν παρακολουθεί. Χρόνια μου αρέσουν οι Λέικερς, είναι ομάδα θρύλος και νομίζω η ομάδα με τους περισσότερους υποστηρικτές».

*Ευχαριστούμε το Nooon Café για τη φιλοξενία.

 

To Top