Μπάγερν Μονάχου καλεί Ζιντάν

Το όνομα του Ζινεντίν Ζιντάν βρίσκεται ψηλά στη λίστα της διοίκηση της Μπάγερν Μονάχου, προκειμένου ο Γάλλος τεχνικός να επιστρέψει στους πάγκους και να αντικαταστήσει τον Τόμας Τούχελ.

Η μοίρα του Τούχελ είναι σφραγισμένη και δεν χρειαζόταν το νοκ άουτ στο «Ολίμπικο» από την Λάτσιο, μετά την ήττα που πήρε στο Λεβερκούζεν στην Bundesliga, για να το συνειδητοποιήσει. Μένει να δούμε αν θα αντέξει μέχρι το τέλος της σεζόν ή αν θα απολυθεί σύντομα. Η διοίκηση της Μπάγερν, αμέσως μετά την ήττα στη Ρώμη, τον επιβεβαίωσε και τον προστάτεψε, προσπαθώντας να ενισχύσει τη θέση του, αλλά οι εντάσεις και οι αβεβαιότητες παραμένουν.

Σήμερα η ηγεσία των Βαυαρών περιμένει σήμα από την Μπόχουμ. Ο πρώην προπονητής της Ντόρτμουντ, της Παρί Σεν Ζερμέν και της Τσέλσι πρέπει να κερδίσει για να αποκαταστήσει το νόημα στο πρωτάθλημα και να κρατήσει ανοιχτό το υποθετικό κυνηγητό απέναντι στην Λεβερκούζεν, η οποία είναι και το φαβορί για τον τίτλο. Το διαζύγιο αναμένεται τον Ιούνιο. Οι φήμες για τον διάδοχό του συνεχίζουν να πληθαίνουν στη Γερμανία. Τρία ονόματα έχουν επίσης αναφερθεί για πιθανή είσοδο στον αγώνα.

Ο Φλικ, πρώην τεχνικός της Μπάγερν και πρώην προπονητής της εθνικής Γερμανίας, είναι ο πιο έγκυρος υποψήφιος. Ο Μουρίνιο, που απολύθηκε από τη Ρόμα, βρίσκεται και εκείνος στη λίστα της πρωταθλήτριας Γερμανίας Αντόνιο Κοντε και έχει συνδεθεί και με τον πάγκο των Βαυαρών. Ο Κλοπ, το να φύγει από τη Λίβερπουλ και να κάτσει στον πάγκο της Μπάγερν θα ήταν το όνειρο πολλών Γερμανών.

Στην πραγματικότητα, η διοίκηση της Μπάγερν, ήρθε σε επαφή με τον Ζινεντίν Ζιντάν. Ο Γάλλος, εκτός δράσης από το 2021, θα ήταν η πρώτη επιλογή για να διαδεχτεί τον Τούχελ το καλοκαίρι. Δεν είναι σαφές αν θα δεχόταν τη δουλειά αμέσως. Σίγουρα όμως ο πρώην προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης (τρία Champions League και δύο Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων) βρίσκεται ψηλά στη λίστα των Βαυαρών. Ο Γάλλος έχει συνδεθεί με τη Γιούβε αρκετές φορές στο παρελθόν, αλλά η υπόθεση δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Όπως ακριβώς μπορεί να αποκλειστεί μια πιθανή επιστροφή στη Μαδρίτη με την ανανέωση του Αντσελότι. Ο πάγκος της Γαλλίας παραμένει στο παρασκήνιο, αλλά ο Ντεσάν άνοιξε νέο δρόμο μετά το Μουντιάλ του Κατάρ. Σήμερα ο «Ζιζού» είναι το πρώτο όνομα στις σκέψεις της Μπάγερν.

To Top