Μπάνβιτ, ανερχόμενη δύναμη στη Τουρκία σε… ελληνικά χέρια

Μια ανερχόμενη δύναμη του τουρκικού αλλά και του ευρωπαϊκού μπάσκετ αντιμετωπίζει σήμερα ο Άρης. Την Μπάνβιτ του Δημήτρη Ιτούδη, άλλοτε συνεργάτη του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό, φιναλίστ στους περσινούς τελικούς του πρωταθλήματος (ηττήθηκε με 4-1 από την Γαλατασαράι) και με μόνιμη παρουσία στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα τα τελευταία χρόνια.

Όπως κάθε τούρκικη ομάδα άλλωστε, έχει αρκετά λεφτά να δαπανήσει και κάθε χρόνο παρουσιάζεται όλο και καλύτερη και στοχεύει στο βήμα παραπάνω. Έτσι, φέτος θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το εισιτήριο για την Ευρωλίγκα στο προκριματικό τουρνουά που διοργανώνεται στο Βίλνιους.

Με φόρα από την περσινή παρουσία της στους τελικούς του τουρκικού πρωταθλήματος οι ιθύνοντες της Μπάνβιτ ανέθεσαν την τεχνική ηγεσία της ομάδας στον Δημήτρη Ιτούδη.

Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει και ο 43χρονος τεχνικός κράτησε αρκετούς από τους περσινούς παίκτες. Ξεχωρίζουν οι Σάμι Μέχια (πρώτος σκόρερ της ΑΕΛ την περίοδο 2008-2009), Τσαρλς Ντέϊβις και Κιθ Σίμονς. Οι τρεις Αμερικανοί παίκτες μάλιστα συμβάλουν τα μέγιστα όσον αφορά την επιθετική λειτουργία της ομάδας και ο ρόλος τους αναμένεται να είναι το ίδιο σημαντικός και φέτος.

Το καλοκαίρι ποκτήθηκε για την θέση του βασικού οργανωτή ένας παίκτης με μεγάλη εμπειρία από τα ευρωπαϊκά γήπεδα και δεν είναι άλλος από τον Ερλ Ρόουλαντ (με θητεία σε Ουνικάχα, Κρεμόνα και Ρίγα). Επίσης η Μπάνβιτ πήρε και τον Ντρου Γκόρντον (αγωνίστηκε σε Παρτιζάν και Σάσσαρι την περσινή σεζόν), έναν φόργουορντ με πολύ καλά αθλητικά προσόντα, ενώ αποκτήθηκε και ένας ταλαντούχος Σλοβένος γκαρντ με παρουσία στην Ευρωλίγκα με την Ολίμπια Λουμπλιάνας, ο Κλέμεν Πρεπέλιτς.

Στην Μπάνβιτ θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν και ο Ερμάλ Κουγκό με μεγάλη εμπειρία από το υψηλό επίπεδο από την θητεία του στην Αναντολού Εφές. Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του Πέτερι Κοπόνεν – του “εκτελεστή” της Εθνικής στο ματς με τη Φιλανδία στο Ευρωμπάσκετ – από την Κίμκι.

 

To Top