Μπάσα: Φεύγει απογοητευμένος από την Ξαμάξ με μελλοντικό στόχο την προπονητική

Σύντομο ήταν το πέρασμα του Μιτζέν Μπάσα από την ελβετική Ξαμάξ, με τον Αλβανό διεθνή να αποτελεί πλέον παρελθόν.

Ο 34χρονος πρώην μέσος του Άρη αφού αρχικά είχε μείνει ελεύθερος από την ομάδα της Μελβούρνης συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στην Ξαμάξ. Ωστόσο στη νέα του ποδοσφαιρική στέγη τα πράγματα δεν πήγαν καλά κι έτσι αποχώρησε με τον ίδιο να νιώθει απογοητευμένος.

Ο Μπάσα θα ήθελε να παίξει ποδόσφαιρο για έναν ή δύο χρόνια ακόμα και στη συνέχεια να ξεκινήσει την προπονητική του καριέρα. “Φυσικά είμαι απογοητευμένος”, εξηγεί ο Μπάσα και προσθέτει πως “έχω περάσει αρκετά στο ποδόσφαιρο για να καταλάβω αυτό το είδος ταλαιπωρίας”.

“Δεν μετανιώνω”

Πως όμως ήρθε το “διαζύγιο” του Μπάσα με την Ξαμάξ; Ο προπονητής της ελβετικής ομάδας, Ανδρέα Μπινότο είχε δηλώσει στον πρόεδρο ότι ήθελε να τον κρατήσει, καθώς ο Μπάσα βοήθησε στον αγώνα που έδωσε η ομάδα του για να αποφύγει τον υποβιβασμό. “Εγώ ήμουν αυτός που αρνήθηκε την πρώτη προσφορά που μου έκανε το κλαμπ. Μετά την άρνησή μου δεν έχω ακούσει από τον κ. Κόλετ (πρόεδρος Ξαμάξ) ή τον διευθύνοντα σύμβουλο πως θέλουν να με κρατήσουν. Αυτό σημαίνει ότι δεν βασίζονται πλέον πάνω μου, παρά τα όσα ισχυρίζονται ορισμένοι. Αλλά πιστέψτε με, ακόμα κι αν είναι αλήθεια, θα συνέχιζα με χαρά την καριέρα μου στην Ξαμάξ. Δεν μετανιώνω για την αρχική μου απόφαση. Είναι κρίμα που τα πράγματα κατέληξαν έτσι”, είπε στην ιστοσελίδα lematin.ch.

“Καθαρή συνείδηση”

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του ο 34χρονος πρώην παίκτης του Άρη εξηγεί πως έχει τη συνείδησή του καθαρή γι’ αυτή του την απόφαση. “Η περασμένη σεζόν ήταν πολύ περίπλοκη σε όλα τα επίπεδα. Για να είμαι ειλικρινής, δεν είμαι ιδιαίτερα περήφανος γι’ αυτή την τελευταία σεζόν με την Ξαμάξ, είτε συλλογικά είτε ατομικά. Τουλάχιστον καταλήξαμε να κάνουμε τα απαραίτητα”.

Ωστόσο ο Μπάσα φαίνεται πως θέλει να συνεχίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα, καθώς όπως τονίζει διατηρείται σε φόρμα. “Νομίζω ότι μπορώ ακόμα να παίξω σε καλό επίπεδο για ένα ή δύο χρόνια”, λέει και συμπληρώνει “Γι ‘αυτό κάνω τα πάντα για να είμαι έτοιμος όταν προκύψει ευκαιρία αλλά αμφιβάλλω ότι θα είναι από την Ελβετία. Δυστυχώς, επειδή όταν αποφασίσαμε να φύγουμε από την Αυστραλία και να επιστρέψουμε στην Ελβετία, η σύζυγός μου και εγώ φανταζόμασταν ότι θα εγκατασταθούμε μόνιμα”.

Προτάσεις από ομάδες του εξωτερικού

Ο Μιτζέν Μπάσα εξετάζει κάθε σοβαρή πρόταση για να συνεχίσει σε άλλη ομάδα του εξωτερικού αλλά αυτό δεν είναι εύκολο. “Έχω μερικές επαφές με ομάδες από το εξωτερικό, μία είναι πολύ σοβαρή και πολύ ενδιαφέρουσα. Αλλά δεν θέλω να πω περισσότερα ακόμα, επειδή κάτι μπορεί να συμβεί πριν από την υπογραφή”.

Στο πίσω μέρος του μυαλού του ο 34χρονος ποδοσφαιριστής είναι και η προπονητική. “Σίγουρα μετά την καριέρα μου, θέλω να μείνω στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Έχω ήδη το δίπλωμα Β’ και θα ήθελα να πάρω το Α το επόμενο έτος, ενώ συνεχίζω να παίζω. Για μένα είναι σημαντικό ο επόμενος σύλλογός μου να μου επιτρέψει να ασκήσω την προπονητική”.

Ο Μπάσα (γεννημένος στην Λωζάνη) πέρασε μεγάλο μέρος της καριέρας του στην Ιταλία, με περισσότερα από 200 ματς με τις φανέλες των Λουκέζε, Ρίμινι, Φροζινόνε, Αταλάντα, Τορίνο, Κόμο και Μπάρι, ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στα τμήματα υποδομής της Λοζάνης, ενώ στο πρώτο μισό της σεζόν 2015-2016 έπαιξε ξανά στην Ελβετία για λογαριασμό της Λουκέρνης.

To Top