Μπάσκετ στο Ιράν με μαντήλα για πρώην αθλήτρια του Άρη! (photos)

Πρώην παίκτρια του μπασκετικού Άρη έβγαλε το ψωμί της αυτή τη χρονιά παίζοντας μπάσκετ στο Ιράν και μέσα στους κανονισμούς ήταν να φοράει απαραίτητα μαντήλα!

Ο Αλεξάντρα Μπεγκένισιτς, που είχε παίξει πριν τρία χρόνια μπάσκετ στον Άρη, με πολύ σημαντική παρουσία, αγωνίζεται φέτος με την φανέλα της Σαχντ Μπαντάρ Αμπάς στο Ιράν. Έχοντας παίξει στην Ελλάδα, τη Βοσνία, τη Τουρκία, την Σουηδία και τη Σερβία, η Μπεγκένισιτς δήλωσε πως “οι εντυπώσεις που έχω είναι θετικές. Δεν έχω να κάνω κανένα αρνητικό σχόλιο. Το πρωτάθλημα στο Ιράν μπορεί να συγκριθεί με άλλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όπως όλα έχει τα θετικά και τα αρνητικά του. Είναι μια χρονιά που θα έχω να θυμάμαι”.

Η πρώην σέντερ του Άρη έπρεπε να ακολουθήσει το νόμο για την μαντήλα γιατί βρισκόταν σε ένα άκρως ισλαμικό κράτος. Δεν είχε κανένα πρόβλημα να παίζει με τη μαντήλα, αν και τη δυσκόλεψε αρχικά. “Δεν ήταν εύκολο να φοράω αυτή τη στολή, γιατί είχα συνηθίσει διαφορετικά εδώ και 25 χρόνια. Παρόλ’ αυτά το είδα από επαγγελματική πλευρά, γιατί έτσι θα πήγαινα στο Ιράν. Έκανα πολλές φίλες. Οι άνθρωποι εκεί είναι θετικοί και φιλικοί, πρόθυμοι να σε βοηθήσουν”, είπε η Μπεγκένισιτς, αποκαλύπτοντας πως “στις προπονήσεις και οπουδήποτε αλλού ήμασταν δεν υπήρχαν άνδρες. Τα παιχνίδια επιτρέπεται να τα παρακολουθούν μόνο γυναίκες και μικρά παιδιά και όταν υπήρχαν κάμερες, έπρεπε οπωσδήποτε να φοράμε την μαντήλα”.

To Top