ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μπάχαλο η κλήρωση της Super League λόγω και του ανοιχτού μετώπου της Football League

Σκηνές από το 2011 είναι πολύ πιθανόν να επαναληφθούν στην αποψινή κλήρωση της Super League για το νέο πρωτάθλημα.

Τα ανοιχτά μέτωπα είναι δύο: η υπόθεση της Κέρκυρας, που κινδυνεύει με υποβιβασμό για την «εικονική μεταβίβαση» των μετοχών στον Θανάση Ισσαρή, έπειτα από το πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού το οποίο όμως δεν έχει κοινοποιηθεί ακόμη στη Super League, ώστε να επιληφθεί η πειθαρχική επιτροπή, και ο Λεβαδειακός που προσέφυγε χθες στο τακτικό διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ, ζητώντας τον υποβιβασμό της Βέροιας (που αθωώθηκε και σε δεύτερο βαθμό) για τον προ διετίας αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Στη Super League αρχικά εξέταζαν το ενδεχόμενο να βάλουν την Κέρκυρα με αστερίσκο στην κληρωτίδα, αλλά έπειτα από την προσφυγή των Βοιωτών το σενάριο που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες είναι (η απόφαση θα παρθεί λίγη ώρα πριν από την κλήρωση) είναι να τοποθετηθούν οι 14 ομάδες και ακόμη η «ομάδα α» και η «ομάδα β». Παρόμοιο σκηνικό είχε συμβεί το καλοκαίρι του 2011, έπειτα από την τιμωρία του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας.

 Τα ανοικτά μέτωπα που υπάρχουν με την πειθαρχική δικαιοσύνη οδήγησαν εξάλλου τη Λίγκα στην απόφαση να διεξαγάγει την κλήρωση χωρίς προηγουμένως να έχει γίνει ολική επικύρωση της βαθμολογίας της περιόδου 2014-15 (είχαν επικυρωθεί μόνο οι πέντε πρώτες θέσεις, για να διεξαχθούν τα πλέι οφ). Επίσης, δεν έχει γίνει εγγραφή νέων μελών για τους νεοφώτιστους ΑΕΚ και Ηρακλή, που θα μπουν κανονικά στην κληρωτίδα από τη στιγμή που έχει σφραγιστεί η άνοδός τους, με την επικύρωση της βαθμολογίας της Football League.
Πηγή: sentragoal.gr
To Top