Μπαίνει στη… μάχη απέναντι στους NBAers η Εθνική

Το πολυαναμενόμενο παιχνίδι με τις ΗΠΑ, για τη 2η αγωνιστική στο Group C του MundoBasket 2023, θα δώσει το μεσημέρι της Δευτέρας (28/8 – 15:40) η Εθνική.
Μόλις δέκα μέρες έχουν περάσει από την αναμέτρηση των δύο ομάδων στο Άμπου Ντάμπι. Η φιλική επικράτηση των Ηνωμένων Πολιτειών απέναντι στην Εθνική, αποτελεί ένα δείγμα γραφής που ο Δημήτρης Ιτούδης και οι συνεργάτες του έχουν στα χέρια τους, ώστε να καταστρώσουν το σχέδιο αντιμετώπισης.

Η Ελλάδα θα τεθεί αντιμέτωπη απέναντι στην Team USA (28/8 – 15:40) για τη 2η αγωνιστική του Group C στο MundoBasket. Η Αμερική έκανε όπως αναμενόταν εύκολη πρεμιέρα κόντρα στους Νεοζηλανδούς και θέλει να διατηρηθεί… ατσαλάκωτη μέχρι το τέλος.

Βεβαίως οι ΗΠΑ είναι το απόλυτο φαβορί, κάτι που γνωρίζουν καλά και στο «γαλανόλευκο» στρατόπεδο. Το «πρέπει» απέναντι στην Ιορδανία έφυγε από τους ώμους και η Ελλάδα γνωρίζει πλέον πως της αρκεί μία νίκη με τους Νεοζηλανδούς για την πρόκριση στη δεύτερη φάση. Τις δυνάμεις της, μολαταύτα, θα κληθεί να τις μετρήσει ακόμα και με ένα από τα φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, όπως τα έφερε η κλήρωση.

«Οι ΗΠΑ είναι πολύ αθλητική ομάδα, που μπορεί να τρέξει και να σκοράρει στον πρωτεύοντα ή δευτερεύοντα αιφνιδιασμό. Με την Ιορδανία οφείλεις να κερδίσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ξεκινάς ένα παιχνίδι με τις ΗΠΑ για να χάσεις και να παραδοθείς. Εμείς θέλουμε να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας» ήταν οι δηλώσεις του Δημήτρη Ιτούδη, στην προπόνηση της Κυριακής.

Η Ελλάδα θέλει να αφήσει πίσω της τις συζητήσεις για τις απουσίες και να… παλέψει με όλες τις δυνάμεις της. «Ναι μεν παίζουμε με ένα θηρίο, αλλά είναι ένα παιχνίδι μπάσκετ μια θα μπούμε για να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και να διεκδικήσουμε τη νίκη. Δεν κοιτάμε ακόμη τη Νέα Ζηλανδία, αλλά τις ΗΠΑ» τόνισε λίγο αργότερα ο Μιχάλης Λούντζης.

To Top