Μπακασέτας: «Κοινή κουλτούρα Έλληνες και Τούρκοι, απίστευτος άνθρωπος ο Σιώπης»

Ο Τάσος Μπακασέτας παραχώρησε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο επίσημο περιοδικό της Τράμπζονσπορ και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα κοινά σημεία των Ελλήνων με τους Τούρκους.

Ο αρχηγός της εθνικής μας ομάδας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα κοινά στοιχεία Ελλήνων και Τούρκων, στους στόχους του με τη «Τράμπζον», ενώ έκανε και ειδική αναφορά στον Μανώλη Σιώπη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τάσος Μπακασέτας:

Για τους στόχους του: «Θέλουμε να είμαστε ευτυχισμένοι με το πρωτάθλημα στο τέλος της σεζόν. Αν αυτοί οι στόχοι γίνουν πραγματικότητα και τα πράγματα πάνε όπως τα θέλουμε. Αν η Τραμπζονσπόρ έχει σημαντικό κέρδος από μένα, φυσικά, μπορώ να στοχεύσω να παίξω σε μία από τις σημαντικές ομάδες της Ευρώπης».

Για το αν ένιωθε αποξενωμένος από τη στιγμή που ήρθε στην Τραπεζούντα: «Από την πρώτη στιγμή που ήρθα εδώ, συνειδητοποίησα ότι υπάρχει κοινή κουλτούρα και οι κοινές λεπτομέρειες με την Ελλάδα, πράγμα που ήταν πολύ σημαντικό. Ετσι μπορώ να πω ότι αυτά τα στοιχεία ήταν πολύ σημαντικά για την προσαρμογή μου. Όπως στην Ελλάδα, έτσι και οι άνθρωποι εδώ είναι απόλυτα παθιασμένοι με το ποδόσφαιρο. Γι ‘αυτό δεν ξαφνιάστηκα ποτέ. Από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην Τραπεζούντα, την είχα σχεδόν συνηθίσει την Τραπεζούντα».

Για τον Μανώλη Σιώπη: «Ο Σιώπης είναι απίστευτος άνθρωπος. Μιλάμε για έναν πραγματικά καλό άνθρωπο με μεγάλη ενέργεια, με χαρακτήρα και καρδιά, που τον αγαπούν όλοι στην ομάδα όπου κι αν πάει ή σε όποια ομάδα και αν παίζει. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να έχει καλή απόδοση και να φέρει όλα τα αναμενόμενα καλά αποτελέσματα από τους αμυντικούς χαφ στο παιχνίδι. Μπορώ επίσης να τον χαρακτηρίσω ως κάποιον που μπορεί να ολοκληρώσει το κομμάτι που λείπει από την ομάδα μας. Τώρα, η επόμενη δουλειά εξαρτάται από τις επιδόσεις του στο γήπεδο και την επιτυχία που μπορεί να έχει. Γιατί τόσο η προσδοκία του όσο και οι προσδοκίες των οπαδών από αυτόν είναι σημαντικές και σε υψηλό επίπεδο. Ελπίζω ότι θα μπορέσει να ανταποκριθεί σε αυτές τις προσδοκίες με το δικό του ταλέντο».

Για το πρωτάθλημα της Tουρκίας: «Όσον αφορά την οργάνωση, πρέπει να πω ότι το βρήκα πραγματικά επιτυχημένο όσον αφορά την έναρξη του πρωταθλήματος, το τέλος του πρωταθλήματος και όλες τις λεπτομέρειες. Υπάρχουν σημαντικές λεπτομέρειες για τους παίκτες. Εδώ για παράδειγμα, αν μιλάμε για γήπεδα, κάθε Κυριακή παίζουμε σε ένα μεγάλο γήπεδο και σε μια υπέροχη ατμόσφαιρα. Αυτές είναι σημαντικές λεπτομέρειες για τους παίκτες. Ταυτόχρονα, πιστεύω ότι η τουρκική Super League είναι σε επίπεδο που μπορεί να ανταγωνιστεί οικονομικά τα περισσότερα πρωταθλήματα».

Για την επιτυχία των Ελλήνων παικτών στην Τουρκία: «Βλέπουμε ότι οι περισσότεροι Έλληνες παίκτες είναι επιτυχημένοι εδώ. Το αποδίδω στα κοινά σημεία του πολιτισμού μας. Επειδή μιλάμε για δύο χώρες που βρίσκονται κοντά μεταξύ τους πολιτιστικά και οι Έλληνες παίκτες δεν έχουν κανένα πρόβλημα προσαρμογής όταν έρχονται εδώ, δεδομένου ότι γνωρίζουν σχεδόν όλη την κουλτούρα, μπορούν να προσαρμοστούν σε αυτήν πιο γρήγορα. Είμαι σε επαφή με όλους τους Έλληνες παίκτες και μπορώ να πω ότι όλοι είναι πολύ χαρούμενοι που βρίσκονται εδώ.

Όταν μιλάμε για το τουρκικό πρωτάθλημα, μιλάμε για όμορφα γήπεδα, καλή ατμόσφαιρα και καλούς παίκτες. Ομοίως, αυτό διευκολύνει τους παίκτες να προσαρμοστούν εδώ. Ως εκ τούτου, αποδίδω σ’ αυτά την επιτυχία όλων των Ελλήνων παικτών στην Τουρκία».

To Top