Μπακογιάννης: “Μπαίνουν μπουλντόζες το φθινόπωρο, καλύτερο γήπεδο της Ελλάδας ο Βοτανικός”

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, τόνισε σε συνέντευξή του πως το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού θα έχει ολοκληρωθεί το 2026 και θα συνιστά το καλύτερο γήπεδο στην Ελλάδα, με τις μπουλντόζες να μπαίνουν το φθινόπωρο.

Την άποψη πως με το πρότζεκτ του Βοτανικού ο Παναθηναϊκός όχι μόνο θα έχει αποκτήσει νέο γήπεδο μέσα σε μία τετραετία αλλά και ότι αυτό θα είναι το καλύτερο στην Ελλάδα, εξέφρασε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων φιλοξενήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό “Open” και σε ερώτηση που δέχτηκε για το πότε περιμένει να είναι έτοιμο το νέο γήπεδο των πρασίνων και πότε θα αρχίσουν τα έργα, ξεκαθάρισε πως οι μπουλντόζες θα μπουν σε αυτό το φθινόπωρο του 2022.

“Μιλάμε για το καλύτερο γήπεδο της Ελλάδας και δεν το λέω μόνο επειδή είμαι Παναθηναϊκός, το λέω γιατί έχω δει τη μελέτη. Οι μπουλντόζες θα μπουν μέσα στο χρόνο για τις πρόδρομες εργασίες, το φθινόπωρο.

Το χρονοδιάγραμμά μας, όπως το έχουμε δημοσιοποιήσει, είναι να έχει ολοκληρωθεί το γήπεδο το 2026, αυτή τη στιγμή δεν βλέπω κάτι το οποίο να μας καθυστερήσει. Δεν επηρεάζεται από τίποτα, τα χρήματα είναι διασφαλισμένα, οι μελέτες είναι ώριμες, το έργο θα δημοπρατηθεί άμεσα και προχωράμε.

Ο προγραμματισμός μας είναι να παίξουμε το 2026 τον πρώτο αγώνα. Όταν ολοκληρωθεί το γήπεδο στον Βοτανικό, το νέο γήπεδο, η Αρένα, τότε κατεδαφίζουμε την Λεωφόρο και αποκτάμε 11 στρέμματα πάρκου, ένα νέο πνεύμονα σε μια περιοχή που αντικειμενικά το έχει πάρα πολύ μεγάλη ανάγκη, μία πυκνοκατοικημένη και πυκνοδομημένη περιοχή της Αθήνας” δήλωσε χαρακτηριστικά.

To Top