ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Μπακούρας: «Δυνατό γραφείο της ΠΑΕ στην Αθήνα, οργάνωση του Άρη παντού, αν θέλει να πετύχει ο Καρυπίδης»

Ο Γενικός Διευθυντής της Εταιρίας Παροχής Αερίου, Λεωνίδας Μπακούρας μίλησε για το πώς περιμένει να οργανωθεί ο Άρης στη νέα αγωνιστική περίοδο και πώς πρέπει να κινηθεί ο Θοδωρής Καρυπίδης.

Stoiximan.gr: Τα Virtual Sports είναι ΕΔΩ με συνεχή δράση & πληθώρα αθλημάτων!

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92.8:

Για το Φυσικό Αέριο είπε:
Σε 16 χρόνια κάναμε το 57% να έχει αέριο ενώ σε άλλες περιοχές κάναμε πάνω από 25 χρόνια για να μπει το 50% στο Φυσικό Αέριο. Πάμε ακόμα καλύτερα γιατί βλέπουμε αυτή την περίοδο την ζήτηση που έχει ο κόσμος στις νέες περιοχές που θα πάμε εκτός Θεσσαλονίκης που το ζητάει ο κόσμος σαν ένα καύσιμο που το εκτιμά από οικονομική και περιβαλλοντική πλευρά.

Για νέα επενδυτικά σχέδια είπε: 

Υπάρχει μία μεγάλη επένδυση στο ΔΕΣΦΑ που είναι το δίκτυο μεταφοράς στο αέριο. Υπάρχουν και κάποιες αλλαγές στην εμπορία προς όφελος του καταναλωτή βέβαια γιατί όλα αυτά γίνονται για να έχει χαμηλότερη τιμή και το οικιακός και ο βιομηχανικός γιατί χωρίς χαμηλό κόστος ενέργειας ανάπτυξη δεν υπάρχει.

Για τον Άρη είπε:

Το “πάμε γερά” χρειάζεται για την ψυχολογία γιατί είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση η ΠΑΕ και γενικά οι ανώνυμες ποδοσφαιρικές εταιρίες. Χρειάζονται την ψυχολογία, χρειάζονται τον κόσμο αλλά προπαντός κυρίως ο ηγέτης πρέπει να έχει φοβερή οργάνωση. Αυτό που συνέβη τα τελευταία χρόνια στην ομάδα μας, ταλαιπωρούμασταν όλα αυτά τα χρόνια και όχι μόνο τέσσερα αλλά παραπάνω σήμαινε μη οργάνωση. Αν δεν πάρουμε αυτό το μάθημα ώστε να οργανωθούμε τα επόμενα χρόνια πάλι θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο άρα είναι μία ευκαιρία να διαγράψουμε ότι λάθη κάναμε και σαν ΠΑΕ που θέλει να προοδεύσει, να κλείνει η χρονιά και να μην έχει προβλήματα και να έχεις υψηλές θέσεις θέλει φοβερή οργάνωση.

Για το πως θα μπορούσε να οργανώσει την ΠΑΕ ο κ. Καρυπίδης είπε:

Εγώ αν ήμουν στην θέση του το πρώτο πράγμα που θα έκανα θα ήταν ένα γραφείο στην Αθήνα “ΠΑΕ Άρης” με κάποια στελέχη γιατί εκεί παίρνονται όλες οι αποφάσεις, αν δεν έχει παρουσία εκεί χάνεις. Πιο συγκεκριμένα, έχεις εδώ την τοπική οργάνωση, το marketing, τους γενικούς αρχηγούς, αυτούς που ασχολούνται με το γήπεδο, τα εισιτήρια διαρκείας, με τον κόσμο που στηρίζει κατά 99% την ομάδα μας, να μεγαλώσεις τα διαρκείας, τις αποφάσεις δεν τις παίρνεις στην Θεσσαλονίκη αλλά στην Αθήνα. Αν δεν έχεις και εκεί στελέχη για να επικοινωνείς με τις εταιρίες των Αθηνών που βάζουν την αντίστοιχη διαφήμιση και χορηγία. Η ΕΠΟ είναι στην Αθήνα, τα δικαστήρια γίνονται στην Αθήνα. Τι να κάνεις από εδώ; Το θέμα είναι να έχεις ένα team εκεί το οποίο θα στηρίζει τα συμφέροντα της ΠΑΕ και της ομάδας.

Εδώ στην πόλη σίγουρα θα έχεις τα γραφεία σου, τα στελέχη σου, τον κόσμο σου, την Περιφέρεια και τα προγράμματα που θα εντάξουν μέσα το γήπεδο και πολλά άλλα που αν τα έχεις αποκλείεται να μη πετύχεις.

Για τα λάθη που έγιναν είπε:

Έχουν γίνει τόσα λάθη τα τελευταία χρόνια που νομίζεις ότι κάποια έγιναν επίτηδες. Ο καθένας κοίταξε το προσωπικό του συμφέρον και όχι της ομάδας. Αυτό όμως δεν γίνεται όταν είσαι σε μία ομάδα σαν τον Άρη. Πρώτα κοιτάς το συμφέρον του ονόματος και μετά το δικό σου. Δεν γίνεται μετά να παρακαλάς στην Αθήνα “χαρίστε μου μια άδεια, δώστε μου 15 μέρες”. Αστεία πράγματα είναι αυτά. Για να μη γίνουν τα ίδια λάθη πρέπει να έχουμε σοβαρή διοίκηση στη Θεσσαλονίκη αλλά τα συμφέροντα της ομάδας πρέπει να συζητιούνται στα γραφεία στην Αθήνα που θα υπάρχουν ειδικά στελέχη που θα ασχολούνται με θέματα ΕΠΟ, με θέματα διαιτησίας, με θέματα marketing, με θέματα δικαιοσύνης για να μην αδικείται.

Για το αν μπορεί να σηκώσει το βάρος της Super League ο κ. Καρυπίδης είπε:

Αν βρει κάποιους ανθρώπους που θέλουν να μπουν στην ΠΑΕ και κάποιους χορηγούς ακόμα καλύτερα. Αυτός ξέρει όμως τι πρέπει να κάνει, εγώ δεν έχω κάποια επαφή μαζί του.

Έχει να αντιμετωπίσει τέρατα… μεγάλους επιχειρηματίες και στους μεγάλους επιχειρηματίες πρέπει να είναι έτοιμος ο ίδιος. Οι επιχειρηματίες στο ποδόσφαιρο δεν είναι μικροί, έχουν χρόνια, έχουν γνώση άρα για να φτάσεις μέσα σε αυτούς και όταν μαζευτούν να μιλήσουν να είσαι και εσύ εκεί σαν Άρης για να πάρει την απόφαση ότι κάνει μία ισχυρή ΠΑΕ αλλιώς θα είναι ένας από τους άλλους. Πιστεύω ότι έχει κάποιες συναντήσεις με τον Σάκιεβιτς και πιστεύω θα βρει κάποιους συμπαίκτες για να ισχυροποιηθεί η ΠΑΕ.

Για τον Σάκιεβιτς και τον Τομ Παπαδόπουλο είπε:

Ο Σάκιεβιτς και ο Τομ Παπαδόπουλος ήρθαν από την Αμερική και ενδιαφέρθηκαν και πιστεύω ότι είναι σοβαροί. Ο Σάκιεβιτς δεν είναι ένας άνθρωπος ο οποίος κάνει επενδύσεις χωρίς να το σκεφτεί.

Ο κ. Καρυπίδης πιστεύω ξέρει τι κάνει, ξέρει ποιες είναι οι προοπτικές της ομάδας, ξέρει τι θα συμβεί. Η χαρά μας είναι μεγάλη αλλά τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Επίσης, να συγχαρώ τον Δημήτρη τον Σπανό, τον Μυροφορίδη και τον Φριλίγγο, είναι σοβαροί άνθρωποι ήρθαν εδώ με κάτω το κεφάλι και είπαν είτε φύγουμε θα παραμείνουμε Αρειανοί. Αυτό είναι σεβασμός σε μία ομάδα, να φύγει όταν πρέπει να φύγει και να μιλάει με σωστά λόγια όχι όπως τα προηγούμενα χρόνια που όποιος έφευγε έριχνε κατάρες.

Για το οικονομικό άνοιγμα της ΠΑΕ είπε:

Αυτό δεν είναι από φέτος είναι από την προηγούμενη χρονιά. Είναι λογικό το 1,5 εκατομμύριο για τα λάθη που έγιναν. Οι παίκτες πήραν τα λεφτά που έπρεπε να πάρουν στην Β Εθνική, έδειξαν χαρακτήρα, έπαιξαν πολύ καλά. Το λάθος έγινε τα προηγούμενα χρόνια. Το άνοιγμα αυτό καλύπτεται και από τα έσοδα που θα έχεις στην Super League δεν πρέπει να σε αγχώνει αλλά πρέπει να κάνεις σωστές κινήσεις και μέχρι το τέλος του άλλου έτους να δεις πως θα το καλύψεις. Αυτός που έκανε το άνοιγμα, αυτός θα βάλει το χέρι στην τσέπη.

Το πάθημα να γίνει μάθημα. Ξεχνάνε και λίγο γρήγορα. Να καταλάβουν όλοι πως όταν την πατάς πρέπει να σκέφτεσαι γιατί στεναχωρείς τον κόσμο, τα μικρά παιδιά, τους ηλικιωμένους. Ήταν δύσκολα χρόνια.

Η ομάδα κάθε τέλος του χρόνου πρέπει να παρουσιάζει κέρδη γιατί έτσι δείχνεις ότι είσαι μία σοβαρή ανώνυμη εταιρία και αυτό δείχνει ότι είσαι υποχρεωμένος.

Το μήνυμα του για τον κόσμο:

Μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο επειδή έκανε υπομονή όλα αυτά τα χρόνια και τους βλέπω να είναι όλοι εκεί. Την Κυριακή που πήγα με τον γιο μου όταν φεύγαμε μου είπε “όσες φορές ερχόμαστε είναι σαν να είναι σπίτι μου”.

To Top