Μπαλτάκος: «Ο τελικός Κυπέλλου του χρόνου σε γήπεδο που θα είναι γνωστό πριν την έναρξη του θεσμού»

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Παναγιώτης Μπαλτάκος, μίλησε για το προπονητικό κέντρο της Εθνικής Ελλάδας που αποτελεί μεγάλο του στοίχημα και τόνισε πως ο επόμενος τελικός Κυπέλλου θα διεξαχθεί σε γήπεδο που θα παραχωρηθεί στην Ομοσπονδία πριν την έναρξή του θεσμού.
Μετά το φετινό φιάσκο με το μέρος διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου, ο Παναγιώτης Μπαλτάκος, δήλωσε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ ότι του χρόνου το γήπεδο που θα φιλοξενήσει την κορύφωση του θεσμού, θα έχει παραχωρηθεί στην Ομοσπονδία πριν αρχίσουν τα ματς για την εν λόγω διοργάνωση.

Επίσης, αναφέρθηκε στο προπονητικό κέντρο της Εθνικής, οι εκτάσεις για το οποίο έχουν βρεθεί ενώ τόνισε πως ο Μπένετ έχει συμβόλαιο για ακόμη έναν χρόνο.

Συγκεκριμένα είπε:

Για την τοξικότητα: «Στην Ευρώπη το ποδόσφαιρο είναι γιορτή το είδαμε και στον τελικό του Champions League στην Πόλη και στο Παρίσι με την Εθνική. Αντίθετα στη χώρα μας δεν μπορούμε να βρούμε μια ισορροπία, ώστε να το απολαμβάνουν οι φίλαθλοι. Θεωρώ πως αυτός ο εφιάλτης δύσκολα θα τελειώσει μέχρι το τέλος της θητείας μου και για αυτό ευθύνεται η καχυποψία των παραγόντων μεταξύ τους».

Για το προπονητικό κέντρο: «Πρόκειται για το μεγάλο στοίχημα μου, ώστε στη διάρκεια της θητείας μου να ξεκινήσει η κατασκευή του. Οι εκτάσεις έχουν βρεθεί, όμως δεν μπορώ να τις αποκαλύψω. Στις 4 Οκτωβρίου ευελπιστώ να παρουσιάσουμε έναν πλήρη φάκελο στη συνεδρίαση της επιτροπής της ΟΥΕΦΑ, ώστε να εγκριθεί η χρηματοδότηση της για να ακολουθήσει και η FIFA. Μακάρι ως του χρόνου, να καταφέρω να θεμελιώσω αυτό το σπουδαίο εγχείρημα».

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ αποκάλυψε επίσης, πως ο επόμενος τελικός Κυπέλλου θα είναι μονός σε γήπεδο που θα έχει παραχωρηθεί στην Ομοσπονδία πριν την έναρξη του θεσμού, ενώ για τη διαιτησία έκανε γνωστό πως στη προσεχή ΓΣ θα δοθεί το πράσινο φως για τη συμμετοχή των ενεργεία διαιτητών στην Ένωση Διαιτητών. Ξεκαθάρισε δε, πως η συμμετοχή της στην Ε.Ε της ΕΠΟ θα γίνει το 2024 βάσει καταστατικού, ενώ για την επαγγελματική διαιτησία επανέλαβε, πως πρώτα να ξεκαθαριστεί αν την επιθυμούν άπαντες σημειώνοντας, πως όταν γίνει, λόγο δε θα έχουν οι ομάδες βάσει του καταστατικού της FIFA.

Τέλος γνωστοποίησε πως το συμβόλαιο του Στιβ Μπένετ λήγει του χρόνου, ενώ αναμένουν την εισήγηση του για τη συνέχιση της συνεργασίας του με τους Έλληνες της ΚΕΔ

To Top