Μπαλτάκος: «Υποχρέωση της ΕΠΟ να στηρίζει την Εθνική, που μπορεί να πετύχει σπουδαία πράγματα»

Στο match programme ενόψει της αναμέτρησης της Ελλάδας με το Γιβλαρτάρ (21:45) μίλησε ο Τάκης Μπαλτάκος.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ τόνισε πως είναι υποχρέωση της ομοσπονδίας να στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις την Εθνική, η οποία έχει τα φόντα να επιστρέψει στα τελικά των μεγάλων διοργανώσεων.

Αναλυτικά:

«Αγαπητοί φίλαθλοι, κυρίες και κύριοι, η Εθνική ομάδα αγωνίζεται ξανά στην OPAP Arena για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, 2,5 περίπου μήνες μετά τη σημαντική νίκη επί της Ιρλανδίας.

Αντίπαλος αυτή τη φορά είναι η θεωρητικά πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου, το Γιβραλτάρ, ωστόσο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα οφείλει να δείξει προσοχή, καθώς δεν υπάρχουν πλέον εύκολα παιχνίδια στο ποδόσφαιρο. Είμαι όμως βέβαιος ότι θα αντιμετωπίσουμε τον αγώνα με τη δέουσα σοβαρότητα και θα καταγράψουμε μία ακόμα νίκη.

Μία νίκη που η Εθνική την έχει απόλυτη ανάγκη προκειμένου να διεκδικήσει την πρόκριση στην τελική φάση του EURO 2024. Ένας στόχος που είναι μεν δύσκολος, αλλά η Ελλάδα θα κυνηγήσει μέχρι τέλους, αποδεικνύοντας ανεξαρτήτως αποτελέσματος ότι έχει αλλάξει επίπεδο και βρίσκεται σε συνεχή αγωνιστική άνοδο. Υπενθυμίζω ότι σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί η πρόκριση μέσω του προκριματικού ομίλου στην τελική φάση του EURO 2024 θα υπάρξει και 2η ευκαιρία μέσω αγώνων κατάταξης λόγω της πρωτιάς στον όμιλό μας στο UEFA Nations League.

Σε κάθε περίπτωση τόσο εγώ προσωπικά όσο και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την Εθνική. Αυτό δεν αποτελεί μόνο υποχρέωσή μας αλλά προέρχεται και από το γεγονός ότι αυτή η ομάδα είναι υψηλού επιπέδου και δείχνει ότι έχει όλα τα φόντα να πετύχει σημαντικά πράγματα και να επιστρέψει σε τελικές φάσεις μεγάλων διοργανώσεων. Σας καλώ να στηρίξετε την Εθνική με σεβασμό στον αντίπαλο και να πανηγυρίσουμε μία ακόμα νίκη. Καλή επιτυχία στην Εθνική. Καλή επιτυχία Ελλάδα».

To Top