Μπαμπαλιούτας: «Ήταν η τέλεια βραδιά!»

Για την σπουδαία νίκη επί του ΠΑΟΚ μίλησε ο λίμπερο του Άρη, Λάμπης Μπαμπαλιούτας, στον επίσημο ραδιοφωνικό σταθμό του συλλόγου, κάνοντας ξεχωριστή αναφορά στην εντυπωσιακή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο.

Αναφορικά με τα θετικά μήνυμα που λαμβάνει η ομάδα από τον κόσμο εξαιτίας της ανοδικής πορείας που πραγματοποιεί, μέρος της οποίας είναι η νίκη επί του ΠΑΟΚ, είπε: «Η ομάδα αξίζει τα συγχαρητήρια καθότι έχει καταβληθεί πολύ μεγάλη προσπάθεια, στην ουσία είμαστε μια καινούργια ομάδα. Εδώ και περίπου δυόμιση μήνες έχουμε δουλέψει πάρα πολύ. Δεν είχαμε χρόνο, μας πίεζε ο χρόνος, η ομάδα ήταν σε δύσκολη θέση και έπρεπε να γνωριστούμε γρήγορα όλα τα παιδιά μεταξύ μας, προκειμένου να έρθουν και τα κατάλληλα αποτελέσματα.
Το καλό είναι ότι η ομάδα δούλεψε πάρα πολύ σκληρά, σε πολύ καλό κλίμα, με άριστη συνεργασία με τον προπονητή και ακολούθησαν τα θετικά αποτελέσματα. Πλέον βλέπουμε και ωραίο βόλεϊ από την πλευρά μας και είμαστε ευχαριστημένοι».

Για την θερμή παρουσία των οπαδών του Άρη, στις κερκίδες του Αλεξανδρείου, δήλωσε: «Από τα μηνύματα που είχαμε πάρει ξέραμε ότι η ατμόσφαιρα θα είναι πάρα πολύ ωραία, το ίδιο είχε γίνει και στο ματς με τον Παναθηναϊκό. Ξέρουμε τι σημαίνει ένα Άρης – ΠΑΟΚ και γνωρίζαμε ότι θα έχει κόσμο. Νομίζω πως ήταν η τέλεια βραδιά για εμάς, με ένα καλό αποτέλεσμα και ωραίο βόλεϊ».

Αναφορικά με τον τελευταίο πόντο που παίχτηκε δύο φορές λόγω διχογνωμίας των διαιτητών, είπε: «Για εμάς αυτό ήταν λίγο σαν σοκ. Η αλήθεια πως η μπάλα δεν είχε χτυπήσει κάτω, οπότε πιθανότατα θα ερχόταν εύκολα σε μας και θα κάναμε τον πόντο. Άλλαξε η απόφαση πράγμα που δεν ήταν κάτι συνηθισμένο, ήταν λίγο ρίσκο, αλλά ευτυχώς πήραμε τον πόντο και κερδίσαμε το παιχνίδι».

Για το γεμάτο ανατροπές τέταρτο σετ του αγώνα, σημείωσε: «Αυτό που έγινε στο τέταρτο σετ δεν είναι κάτι συνηθισμένο. Κάναμε ένα σερί πόντων 10-0 πράγμα που οφείλεται στη δική μας καλή προσπάθεια και σε λάθη που έκανε ο αντίπαλος. Ήταν ένα φοβερό σερί και νομίζω πως μας άξιζε να τελειώσουμε έτσι το σετ και το παιχνίδι».

Για την κακή παράδοση στα τάι μπρέικ και τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της ομάδα στη διάρκεια των αγώνων, δήλωσε: «Πράγματι η ομάδα έχει μια άσχημη παράδοση στο τάι μπρέικ. Αλλά τη στιγμή του παιχνιδιού δεν μας απασχολεί η παράδοση. Το μόνο που σκεφτόμασταν είναι το πώς θα πάρουμε τον πόντο. Βέβαια η αλήθεια είναι πως έχουμε κάποια σκαμπανεβάσματα στο παιχνίδι μας και αυτό οφείλεται αφενός στο ότι είμαστε καινούρια ομάδα και αφετέρου στα προβλήματα τραυματισμών. Χθες επανήλθαν δύο βασικοί παίκτες στην ομάδα, οι Κυριακίδης και Ζέλιτς, οι οποίοι έλειπαν εδώ και ένα μήνα.
Σκεφτείτε πόσο δύσκολο είναι για μια ομάδα που είναι «καινούρια», το να χάνει δύο βασικούς παίκτες. Πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια και στα υπόλοιπα παιδιά που απαρτίζουν την ομάδα. Κάλυψαν επάξια το κενό των δύο αθλητών που έλειπαν και μπορέσαμε να πάρουμε βαθμούς με νίκες. Νομίζω πως αν δεν έχουμε ατυχίες θα μπορέσουμε να κάνουμε και κάτι καλύτερο στη συνέχεια. Φυσικά αν είχαμε λίγο παραπάνω χρόνο νομίζω πως θα ήμασταν πολύ πιο ψηλά στη βαθμολογία».

Για την 6η θέση στην οποία σκαρφάλωσε η ομάδα, σχολίασε: «Σίγουρα αυτό αποτελεί μια τονωτική ένεση. Κάθε νίκη που κάνουμε ανεβάζει την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση της ομάδας. Ευχαριστιόμαστε αυτό που κάνουμε. Πλέον έχει φύγει και το αρχικό άγχος καθώς υπήρχε στο μυαλό μας το ενδεχόμενο να μπλέξουμε με τα πλέι άουτ δεδομένου πως όλες οι ομάδες είναι πολύ κοντά μεταξύ τους και τα παιχνίδι τελειώνουν. Βλέπουμε ότι η 5η θέση με την 9η είναι πολύ κοντά και οι διαφορές είναι πολύ μικρές.
Το επίπεδο του πρωταθλήματος έχει πέσει λίγο. Οι ομάδες είναι κοντά και σε μια καλή μέρα μια ομάδα μπορεί να κάνει ζημία σε μια άλλη. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, γιατί υπάρχει ενδιαφέρον από τον κόσμο και βλέπουμε διάφορα αποτελέσματα και αυξομειώσεις στη βαθμολογία. Βλέπουμε την ανατροπή μέσα στα παιχνίδια. Κάθε εβδομάδα υπάρχει και κάποια έκπληξη. Πλέον εμείς έχουμε πετύχει κάποιους από τους στόχους μας. Θέλω να πιστεύω πως στη συνέχεια και χωρίς την πίεση και το άγχος, να αποδώσουμε ακόμη καλύτερα».

Για την εκπληκτική παρουσία των φίλων της ομάδας στο Αλεξάνδρειο, δήλωσε: «Χθες η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν εκπληκτική. Από τον κόσμο παίρνεις πολύ μεγάλη δύναμη. Δεν σκέφτεσαι ούτε στιγμή να παρατήσεις το ματς. Η συμβολή τους ήταν σημαντική. Μακάρι και σε ακόμη περισσότερα παιχνίδια να έχουμε τόσο κόσμο γιατί μας δίνει μεγάλη ώθηση η παρουσία του».

Για την στατιστική του αγώνα, είπε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι όλοι. Καμία φορά οι αριθμοί δεν λένε την αλήθεια, αλλά εμείς είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την απόδοση της ομάδας, με εξαίρεση κάποια κενά που υπήρχαν και δίναμε την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να μπει στο παιχνίδι. Το Παλέ ντε σπορ είναι ένα πάρα πολύ ωραίο γήπεδο. Όταν έρχεται ο κόσμος γίνεται ακόμη πιο ωραίο. Η παρουσία του κόσμου μας δίνει μεγάλη δύναμη. Φαινόταν πιστεύω και στα πρόσωπα των παικτών του ΠΑΟΚ, πως εφόσον τους πιέζαμε λίγο παραπάνω, το παιχνίδι ήταν δικό μας».

Για τον θεσμό του κυπέλλου και τις υποχρεώσεις του Άρη, αρχικά στην προημιτελική φάση κόντρα στον Παναθηναϊκό, σημείωσε: «Παίζουμε με τον Παναθηναϊκό στη Σύρο. Αναχωρούμε τη Δευτέρα και τα τέσσερα ζευγάρια των προημιτελικών αγωνίζονται την προσεχή Τετάρτη και στη συνέχεια με το καλό αν περάσουμε, θα γίνει η κλήρωση. Την Παρασκευή θα γίνουν οι ημιτελικοί και ακολούθως το Σάββατο ο τελικός».

Για τις αναμετρήσεις ορωταθλήματος με Φοίνικα Σύρου και Παμβοχαϊκό, είπε: «Ελπίζω να μείνουμε για όσο περισσότερο γίνεται στο νησί της Σύρου. Στη συνέχεια ξεκινάει και πάλι το πρωτάθλημα και τελειώνουμε με τον Παμβοχαϊκό στο Αλεξάνδρειο. Καμία φορά μας ανοίγει η όρεξη, αν και οδεύουμε προς το τέλος. Η ομάδα έχει πάρα πολλή όρεξη, έχει πολύ καλή ψυχολογία, θέλουμε να κάνουμε όσο περισσότερες νίκες γίνεται και γιατί όχι αν μπορέσουμε θέλουμε να κάνουμε και την υπέρβαση».

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top