Μπαμπαλιούτας στο PRESSARIS: «Τεράστια η επιτυχία, μήνυμα στη διοίκηση»

Το γεγονός ότι ο Άρης εξασφάλισε τη συμμετοχή στην Ευρώπη και θα διεκδικήσει ακόμη και την 4η θέση στην Α1 ανδρών, αποτελεί πολύ μεγάλο κατόρθωμα σύμφωνα με τον Λάμπη Μπαμπαλιούτα, που υπογράμμισε στο PRESSARIS την συμβολή του προπονητή, Γιώργου Γιάτση, αλλά και του κόσμου του Άρη, σε ό,τι κατάφερε η ομάδα φέτος.

Παίξε μπάλα στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ! Πόνταρε στην expekt.com, με Bonus εγγραφής 125 €!

Για την πολύ σημαντική επιτυχία της ομάδας, που εξασφάλισε το ευρωπαϊκό εισιτήριο κερδίζοντας στη Λαμία (0-3), ο 39χρονος λίμπερο δήλωσε: «Είναι η πολύ μεγάλη η ευχαρίστηση που νιώθουμε. Η πορεία μας στο δεύτερο γύρο ήταν αξιοζήλευτη, αλλά σίγουρα δεν ήρθε εύκολα. Προσπαθήσαμε πολύ σκληρά και τώρα απολαμβάνουμε τους καρπούς αυτής της μεγάλης προσπάθειας. Αναμφισβήτητα, το ευρωπαϊκό εισιτήριο αποτελεί μία τεράστια επιτυχία για εμάς, αν αναλογιστεί κανείς τι έχουμε περάσει φέτος».

Όσο για το αν η ομάδα έστειλε με αυτόν τον τρόπο ένα μήνυμα προς τη διοίκηση του Άρη, ο Μπαμπαλιούτας σχολίασε: «Κάθε νίκη και κάθε καλή εμφάνιση, πέρα από την προσωπική ικανοποίηση που μας χαρίζει, δείχνει και στη διοίκηση το κατά πόσο μπορεί να υπολογίζει και να επενδύει σε αυτήν την ομάδα. Εμείς, πιστεύω ότι δείξαμε μεγάλη αφοσίωση και αγωνιστικότητα, κάνοντας το καθήκον μας».

Στη μεγάλη προχθεσινή νίκη συνέβαλε και η παρουσία του Super 3 Λαμίας, που στάθηκε στο πλευρό της ομάδας: «Για άλλη μία φορά είχαμε στη Λαμία τη συμπαράσταση του φίλαθλου κόσμου του Άρη. Είχαμε διπλό κίνητρο για να πάρουμε τη νίκη σε αυτό το παιχνίδι, καθώς θέλαμε με τον τρόπο αυτό να ευχαριστήσουμε όλους όσοι βρέθηκαν εκεί για να μας υποστηρίξουν. Το πετύχαμε και στο τέλος το χαρήκαμε όλοι μαζί».

Η συμβολή του Γιώργου Γιάτση στην, αν μη τι άλλο, εντυπωσιακή πορεία του Άρη στο β’ γύρο του πρωταθλήματος ήταν καθοριστική, σύμφωνα με τον Μπαμπαλιούτα: «Το έργο του προπονητή φάνηκε και με το παραπάνω, θα έλεγα. Είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει κάποιος τέσσερις βασικούς παίκτες στην ομάδα του και να δει αποτελέσματα τόσο σύντομα. Θεωρώ ότι έκανε πολύ καλή δουλειά και έδειξε πόσο ‘δυνατός’ είναι ως χαρακτήρας, από τη στιγμή που δούλευε κάτω από μεγάλη πίεση χρόνου. Υπάρχει πολύ καλή χημεία μεταξύ του ίδιου και των παικτών και το γεγονός ότι αναρριχηθήκαμε τόσο πολύ στη βαθμολογία τα λέει όλα».

Ο Άρης δεν σταματά εδώ. Το Σάββατο θα διεκδικήσει την 4η θέση της τελική κατάταξης κόντρα στον ηττημένο του ζευγαριού Ολυμπιακός – Παμβοχαϊκός, με έπαθλο ένα εισιτήριο για το Κύπελλο Συνομοσπονδίας, ενώ ο χαμένος θα συμμετάσχει στο Τσάλεντζ Καπ: «Σίγουρα είναι ήδη μία επιτυχημένη χρονιά για μας, αλλά εδώ που φτάσαμε θέλουμε να κλείσουμε με νίκη τις υποχρεώσεις μας και ειδικά μπροστά στον κόσμο μας, που μας έχει στηρίξει. Θα είναι το ιδανικό τελείωμα και θα προσπαθήσουμε σκληρά για να τα καταφέρουμε».

To Top