ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπαξεβάνος πενταετίας στη Λάτσιο!

Δε χρειάστηκαν περισσότερες από δύο εμφανίσεις με την ομάδα Νέων της Λάτσιο για να καταλάβουν οι ιθύνοντες των «Αετών» την ποιότητα του Νίκου Μπαξεβάνου και κίνησαν άμεσα τις διαδικασίες να δεσμεύσουν τον ταλαντούχο Έλληνα στόπερ με πενταετές συμβόλαιο. Η διοίκηση των «Αετών», μετά από εισήγηση του τεχνικού της ομάδας Νέων του συλλόγου Αντρέα Μπονάτι, προσέφερε επαγγελματικό συμφωνητικό στον 18χρονο άσο που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στις ακαδημίες του Άρη.

Παρουσία του υπευθύνου συνεργάτη του ιταλικού συλλόγου Αρμάντο Καλβέρι και των εκπροσώπων του παίκτη Αλέξανδρου Ιωαννίδη-Βόισλαβ Ντράγκοβιτς, ο Μπαξεβάνος υπέγραψε και αμέσως μετά μίλησε αποκλειστικά στο «youngtalents»: «Είναι μεγάλη χαρά για εμένα. Αποτελεί αναγνώριση των κόπων μου. Όμως, η προσπάθεια δε σταματάει εδώ. Θα συνεχίσω να δουλεύω για να αποδείξω στους ανθρώπους της Λάτσιο ότι άξιζα το συγκεκριμένο συμβόλαιο» είπε ο 17χρονος Έλληνας άσος που πήγε στην Ιταλία τον περασμένο Σεπτέμβριο με αρχικά στόχο να εξαντλήσει το 2ετές ημιεπαγγελματικό συμφωνητικό.

14947735_1181293025299034_6162565400630797544_n

Ωστόσο, τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ γρήγορα για τον ίδιο και πλέον ανοίγει ο δρόμος για την πρώτη ομάδα των «Αετών». Ο Μπαξεβάνος, όμως, δε βιάζεται και προτιμά να κάνει σταθερά βήματα: «Επόμενος στόχος μου είναι να πάρω κι άλλα παιχνίδια με την ομάδα Νέων της Λάτσιο μέχρι το τέλος της σεζόν και να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της».

Πρέπει να αναφερθεί πως ο γεννημένος στις 16 Ιουλίου του 1999 Μπαξεβάνος βρίσκεται στην Ρώμη από τον περασμένο Σεπτέμβριο, καθώς οι «Αετοί» είχαν μείνει ενθουσιασμένοι από το καλοκαιρινό δοκιμαστικό και πλήρωσαν τα τροφεία στον Άρη. Δυστυχώς για τον ίδιο και την ομάδα του δεν είχε δικαίωμα να αγωνιστεί μέχρι τον Φεβρουάριο λόγω ενός θέματος με τα χαρτιά του.

Τελικά, το πρόβλημα λύθηκε ο Μπαξεβάνος έκανε ντεμπούτο στο 3-0 επί της Μπρέσια ενώ ήταν επίσης βασικός για τους πρωτοπόρους του Α΄ ομίλου του πρωταθλήματος Primavera στην αγωνιστική που ακολούθησε, στο 2-2 κόντρα στην Βιτσέντσα. Επόμενο τεστ για τους «Αετούς» του Μπαξεβάνου το αυριανό (1/4) εκτός έδρας ντέρμπι κορυφής του ομίλου απέναντι στη δεύτερη της βαθμολογίας Φιορεντίνα που θέλει μόνο νίκη για να μειώσει τη μεταξύ τους διαφορά που αυτήν τη στιγμή είναι στους επτά πόντους.

C5hgNQoXEAA-Z0B

Ο Μπονάτι σκοπεύει να τον χρησιμοποιήσει εκ νέου ως βασικό στο πλευρό του Μιτσέλι καθώς πιστεύει πολύ στην αξία του και τον συμβουλεύει σε κάθε προπόνηση. Ως γνωστόν, οι Ιταλοί εστιάζουν πολύ σε θέματα τακτικής και για τον 34χρονο τεχνικό είναι ζητούμενο να βοηθήσει τον Μπαξεβάνο να βελτιωθεί στο συγκεκριμένο τομέα, για να είναι έτοιμος για τις απαιτήσεις της πρώτης ομάδας.

Από τη μεριά του ο Έλληνας στόπερ είναι αποφασισμένος να γίνει ο πρώτος Έλληνας που αγωνίζεται με τη φανέλα της Λάτσιο στη Serie A. Έχει ήδη προσαρμοστεί στη καθημερινότητα της Ρώμης, απολαμβάνει το σεβασμό των συμπαικτών του και όποτε θέλει να μιλήσει ελληνικά συναντά τον διεθνή Αλβανό πορτιέρο Θωμά Στρακόσια (σ.σ. γιος του Φώτη Στρακόσια) που κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις με την πρώτη ομάδα του Σιμόνε Ινζάγκι.

To Top