Μπαπέ: «Αν το Μουντιάλ γίνει θεσμός διετίας, θα χάσει τη σημασία του»

Ο Κιλιάν Μπαπέ πήρε θέση δημοσίως για το φλέγον ζήτημα του Παγκοσμίου Κυπέλλου και των αλλαγών που θέλει να προκαλέσει η FIFA, με τον αστέρα της Παρί να τάσσεται κατά της διετούς διεξαγωγής του Μουντιάλ.

Ο Μπαπέ απλά κατέθεσε την άποψή του για το συγκεκριμένο θέμα ξεκαθαρίζοντας ότι «απλά θα πω αυτό που σκέφτομαι γιατί δεν είμαι κάποιος για να κρίνω αν μια ιδέα είναι καλή ή κακή από εκείνους που παίρνουν τις αποφάσεις».

Ο Γάλλος σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν στάθηκε στην ιδιαιτερότητα που κάνει τόσο ξεχωριστό και κορυφαίο στο μυαλό όλων των φιλάθλων, το Παγκόσμιο Κύπελλο, λέγοντας:

«Αν γίνεται κάθε δυο χρόνια θα χάσει τη σημασία του. Θα γίνει κάτι συνηθισμένο και δεν είναι κάτι συνηθισμένο. Είναι η καλύτερη διοργάνωση στον κόσμο γιατί γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια και όλοι ανυπομονούν γι’ αυτό.

Έχουμε τόσες πολλές διοργανώσεις στις οποίες παίζουμε, όμως, κάποια στιγμή γίνεται υπερβολή όλο αυτό. Θα πρέπει να προσέξουμε και να έχουμε χρόνο για αποθεραπεία και ξεκούραση. Για να βλέπει ο κόσμος θέαμα και ένταση στο γήπεδο, θα πρέπει κι εμείς να είμαστε υγιείς και να έχουμε δυνάμεις».

To Top