ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μπαράζ επιστολών! Έτοιμοι να αποβάλουν ομάδες Ισπανοί και Σλοβένοι (photos)

Άλλες δύο εθνικές ομοσπονδίες, η ισπανική και η σλοβενική, ετοιμάζονται-κατά τις επιταγές της FIBA-να αποβάλουν από τις εγχώριες διοργανώσεις ομάδες που έχουν συμφωνήσει με το Eurocup.

Τεράστιες διαστάσεις παίρνει πλέον το ζήτημα της αποβολής από τα εγχώρια πρωταθλήματα ομάδων που έχουν συμφωνήσει να αγωνιστούν στο Eurocup.

Μετά τις Γερμανία, Γαλλία, Ρωσία, Ιταλία, Σερβία και Βοσνία, άλλες δύο εθνικές ομοσπονδίες υπό την απειλή της FIBA να αποκλείσει τις εθνικές τους ομάδες δήλωσαν με επιστολές τους αποφασισμένες να αποβάλουν από τις εγχώριες διοργανώσεις όσες ομάδες εμμένουν στην απόφασή τους να παίξουν στο Eurocup.

Η ισπανική ομοσπονδία (FEB) ενημέρωσε την εγχώρια λίγκα ACB-που έχει συμφωνήσει ενιαία με την Ευρωλίγκα-πως αν δεν συμμορφωθεί με τις επιταγές της FIBA, η ίδια θα φέρει την ευθύνη για το διεθνή μπασκετικό αποκλεισμό της χώρας και των εθνικών ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις, καθώς θα υποχρεωθεί η FEB να αποβάλει τις ομάδες που είναι αντίθετες.

inner

Ομοίως και η σλοβενική ομοσπονδία, ενημέρωσε πως θα προχωρήσει στα μέτρα που επιτάσσει η FIBA προκειμένου να αποφύγει τον διεθνή αποκλεισμό της χώρας. Πάντως οι Σλοβένοι υποσημειώνουν πως η FIBA θα έπρεπε πρώτα να λύσει τη διαμάχη της με την ECA (εταιρεία που διαχειρίζεται Ευρωλίγκα και FIBA) και την Αδριατική Λίγκα προτού προχωρήσει σε κυρώσεις για τις ομοσπονδίες.

inner

To Top