ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μπαργκάν: «Θεέ μου για σένα τον τρελογιατρό…»

 

Πιο ώριμος από ποτέ, ο Κενάν Μπαργκάν, υπό το βάρος και του περιβραχιονίου του αρχηγού, έχει θέσει για φέτος έναν και μόνο, αδιαπραγμάτευτο στόχο: Την άνοδο!

Ο 29χρονος εξτρέμ, παραχώρησε μία αποκλειστική συνέντευξη στην «Arena Press», μιλώντας για την μέχρι στιγμής πορεία της ομάδας, τους προσωπικούς του στόχους, τα περσινά λάθη, αλλά και τον κόσμο του Άρη.

Η νίκη επί του Κισσαμικού, την περασμένη Κυριακή, ήρθε με τη δική του «σφραγίδα». Και μάλιστα, με ένα τρόπο, που δεν μας έχει συνηθίσει. Από απευθείας χτύπημα φάουλ. Ένα γκολ που αποδείχθηκε «χρυσό» για τον Άρη, καθώς ήταν το μοναδικό της αναμέτρησης κ αι επί της ουσίας, αυτό που «έγραψε» το φετινό «έξι στα έξι» των «κιτρινόμαυρων» στο πρωτάθλημα.

Κενάν, τι σκεφτόσουν τη στιγμή που έστηνες τη μπάλα για να χτυπήσεις το φάουλ;

«Το πίστεψα, γιατί με βόλευε πολύ η συγκεκριμένη θέση. Με τον Ντάρσι (σ.σ. Νέτο), έχουμε χτυπήσει πολλά φάουλ στην προπόνηση. Έχουμε βέβαια διαφορετικό στιλ. Ελπίζω να βάλω κι άλλα στη συνέχεια».

Σας δυσκόλεψε πολύ ο Κισσαμικός…

«Τα ματς της Β΄Εθνικής δεν είναι εύκολα. Απαιτητικό ματς, δυσκολευτήκαμε πολύ να διασπάσουμε την άμυνά του. Πετύχαμε ένα γκολ από στατική φάση, μας μένουν οι τρεις βαθμοί και συνεχίζουμε…».

Τι άλλαξε, συγκριτικά με την περσινή σεζόν;

«Φέτος και να μην είναι καλός ο Άρης, κερδίζει. Πέρσι, ακόμα και με καλές εμφανίσεις δεν είχαμε τα αποτελέσματα που θέλαμε. Το θέλουμε περισσότερο αυτή τη φορά, δεν έχουμε περιθώρια για άλλα λάθη και το αποδεικνύουμε στο γήπεδο. Όλα τα παιδιά προσπαθούν για το καλύτερο και μέχρι στιγμής τα πάμε περίφημα».

 

«Να κρατήσουμε την διαφορά»

Ερωτώμενος για την επικείμενη εξαιρετικά δύσκολη και απαιτητική αναμέτρηση, με την Δόξα Δράμας, εκτός έδρας, την ερχόμενη Κυριακή, ο 29χρονος εξτρέμ, τόνισε:

«Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε σταθερή ομάδα. Έχει δύσκολη έδρα η Δόξα, αλλά θεωρώ ότι θα πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε και θα μείνουμε στην κορυφή με διαφορά από τους υπόλοιπους».

Απέναντί σας θα έχετε την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος…

«Όταν είμαστε σε καλή μέρα δεν μας ενδιαφέρει ο αντίπαλος, έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να διασπάσουμε οποιαδήποτε άμυνα. Αυτό θέλουμε να δείξουμε και την Κυριακή».

Πόσο σημαντικός είναι ο αγώνας με την Δόξα, όσον αφορά τον στόχο της ανόδου;

«Είναι ένα κομβικό σημείο, γενικότερα. Είναι σαν είναι το τελευταίο μας, θέλουμε να το κερδίσουμε, να κρατήσουμε την διαφορά που έχουμε και παραμείνουμε πρώτοι μέχρι το τέλος».

«Μεγάλη ευθύνη το περιβραχιόνιο»

Στα 29 του χρόνια πλέον, ο Κενάν Μπαργκάν, έχει μπροστά του μία μεγάλη ευκαιρία να καθιερωθεί στη συνείδηση όλων των Αρειανών, από τη στιγμή, που διοίκηση και τεχνικό τιμ του έχουν εμπιστευθεί και το περιβραχιόνιο του αρχηγού:

«Είναι μεγάλο βάρος να είσαι αρχηγός στον Άρη. Προσπαθώ να είμαι καλύτερος και να βοηθήσω όσο περισσότερο, μπορώ την ομάδα. Είναι χρέος μου».

Ο Κενάν… ωρίμασε;

«Σίγουρα. Τα βλέπω όλα διαφορετικά. Πιο συνειδητοποιημένα. Περνάνε τα χρόνια, δεν έχουμε άλλα περιθώρια. Είμαστε σε μία μεγάλη ομάδα, για να πετύχει τον στόχο και η ομάδα και ο… Κενάν».

Τι παραπάνω να περιμένει κανείς από σένα φέτος;

«Θέλω να δείχνω συνεχώς τον καλό μου εαυτό. Σε αυτό βοηθάει πολύ και η ομάδα. Όταν σε πιστεύει, θέλεις να ανταποδώσεις. Φέτος, ελπίζω να είμαι αυτός που πρέπει και να μπορέσω να πετύχω τον στόχο μου».

Νιώθεις, ότι η περσινή αποτυχία, σας έχει επιβαρύνει περισσότερο με άγχος;

«Εμείς που ήμασταν και πέρσι, ξέρουμε το ειδικό βάρος της ομάδας. Αυτό προσπαθήσαμε να περάσουμε και στα νέα παιδιά που ήρθαν το καλοκαίρι. Μία αποτυχία πάντα σε ενοχλεί, δεν χωράει δεύτερη».

Τρεις διαφορετικές προσωπικότητες, αλλά τόσο σημαντικές για τον φετινό Άρη. Ο Κενάν Μπαργκάν, «κλήθηκε» να μιλήσει για τους Παύλο Μυροφορίδη, Δημήτρη Σπανό και Ντάρσι Νέτο.

Μυροφορίδης: «Μας αποβάλλει το άγχος της ήττας. Ακόμα κι αν χάσουμε, ξέρουμε ότι μας πιστεύει και θα συνεχίσουμε να το ανατρέψουμε. Βέβαια, μέχρι στιγμής δεν έχουμε χάσει, οπότε όλα πάνε καλά».

Σπανός: «Έχουμε καλές σχέσεις όλα τα παιδιά μαζί του. Είναι δύσκολο το έργο του, έχει να διαχειριστεί πολλούς ισάξιους παίκτες. Είναι δίκαιος και προσπαθούμε να τον βοηθήσουμε κι εμείς».

Νέτο: «Είναι μία κατηγορία μόνος του! Είναι σαν να παίζει κάθε Κυριακή, έτσι νομίζουμε όλοι! Δεν ξέρω πως το έχει καταφέρει. Χρειάζεται ο Νέτο σε αυτή την ομάδα, έχει εμπειρίες, που τις μεταφέρει σε όλους».

 

«Κάθε Κυριακή, σαν… γιορτή»

Ο κόσμος του Άρη επιστρέφει μέρα με τη μέρα, όλο και περισσότερο στο γήπεδο, με την παρουσία του το τελευταίο διάστημα, να αφήνει απόλυτα ικανοποιημένους τους ιθύνοντες της ομάδας. Την εικόνα αυτή, σαφέστατα και απολαμβάνει ο Κενάν Μπαργκάν, που απηύθυνε και το δικό του κάλεσμα:

«Κάθε Κυριακή στην έδρα μας το βλέπουμε σαν… γιορτή. Είναι πολύ καλό να ανυπομονείς πως και πως για τα εντός έδρας ματς. Ελπίζουμε να έρχεται ο κόσμος συνέχεια, να πετύχουμε όλοι μαζί τον στόχο μας. Την δυναμική του άλλωστε την έδειξε και στο φιλικό με την Μπόκα. Ήταν μία πρωτόγνωρη εμπειρία για όλους μας. Θέλουμε να ζήσουμε ανάλογες στιγμές και φέτος».

 

Άμυνα ή επίθεση;

Ο φετινός Άρης έχει αποδείξει ότι σκοράρει με σχετική ευκολία, ενώ και αμυντικά, δείχνει να είναι απόλυτα σταθερός, καθώς σε αντίθεση με τον αγώνα κόντρα στον Εργοτέλη, όπου η εστία του παραβιάστηκε δύο φορές, έχει δεχθεί γκολ, μόνο από την Παναχαϊκή. Σε σχετική ερώτηση, για το τι πρέπει να… επικρατήσει φέτος, άμυνα ή επίθεση, για να επιτευχθεί η άνοδος, ο 29χρονος εξτρέμ, τόνισε:

«Είναι συνδυασμός. Εμείς θα σκοράρουμε, το θέμα είναι να μην το δεχθεί η άμυνα, όπως έγινε πέρσι σε πολλά ματς, που βρεθήκαμε από νωρίς να κυνηγάμε. Είναι πολύ δύσκολο να το κάνεις σε μια ομάδα Β΄Εθνικής, που αμύνεται μαζικά. Φέτος, κρατάμε το μηδέν και μεσοεπιθετικά δημιουργούμε για να σκοράρουμε».

 Η απάντηση του «Κένυ» στην ερώτηση, ποιο είναι το αγαπημένο του σύνθημα της κερκίδας; «Θεέ μου για σένα τον τρελογιατρό», τόνισε χαμογελώντας, συμπληρώνοντας πως κάθε φορά που το ακούει παίρνει ακόμα περισσότερη ώθηση, κατά τη διάρκεια του αγώνα.

 

 

To Top