Μπαρτζώκας: “Πολύ σημαντική νίκη”

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε η ομάδα του στο πολύ κακό πρώτο ημίχρονο που έκανε, όπως δήλωσε μετά το παιχνίδι.

Ο τεχνικός του Πανιωνίου υπογράμμισε πως “το πρώτο ημίχρονο είναι το χειρότερό μας χρονικό διάστημα που έχουμε παίξει φέτος. Δεν ανταποκριθήκαμε σε τίποτα από όσα είχαμε σχεδιάσει. Ο Άρης ήταν δεδομένο ότι θα έβγαζε ενθουσιασμό στο παρκέ, όπως κάνει στην έδρα του. Εμείς δεν παίξαμε άμυνα, κάναμε φάουλ σε κάθε επαφή και στην επίθεση κάναμε πράγματα εκτός συστημάτων και φιλοσοφίας μας. Στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Το σκορ ήταν 27-10, είχαμε αποτελεσματικότητα, σταματήσαμε τις διεισδύσεις και είχαμε εύκολο ριμπάουντ, που μας έδωσε πόντους στο transition. Είχαμε καλή κυκλοφορία της μπάλας, βρήκαμε την έξτρα πάσα και κάναμε καλές επιλογές. Στο τέταρτο δεκάλεπτο διαχειριστήκαμε σωστά το προβάδισμα που είχαμε, ο Άρης προσπάθησε να γυρίσει, αλλά εκεί πήραν οι σωστοί παίκτες τις κατάλληλες αποφάσεις. Είναι μια πολύ σημαντική νίκη, γιατί στο ελληνικό πρωτάθλημα φέτος αν κερδίσεις είναι σημαντικό, αν χάσεις έχει πρόβλημα…”.

Πρόσθεσε πως “αυτό που είναι πρόβλημα για μας είναι ο τραυματισμός του Στίβεσον, που δεν αγωνίστηκε σχεδόν καθόλου στο δεύτερο ημίχρονο. Είναι σημαντικός παίκτης για μας. Σαν κλειδί του αγώνα θεωρώ ότι ήταν το γεγονός ότι ο Άρης είχε μόλις τρεις τελικές πάσες και στόχο έχουμε πάντα να σταματούμε όχι τους σκόρερ, αλλά τους δημιουργούς…”.

Ο Μάριος Μπατής επεσήμανε πως “δεν ξεκινήσαμε όπως θέλαμε, με κακή άμυνα και επίθεση. Παίρναμε σουτ έξω από τα συστήματά μας και ήμασταν βιαστικοί. Στα αποδυτήρια είπαμε ότι αυτή η ομάδα έχει περηφάνια και πρέπει να γυρίσουμε το παιχνίδι. Με την ενέργεια στην άμυνα και τις καλές περιστροφές στην επίθεση, βγάλαμε τα ελεύθερα σουτ και γυρίσαμε γρήγορα το παιχνίδι. Αυτή η ομάδα έχει παίκτες με προσωπικότητα που τη κατάλληλη στιγμή βάζουν τη μπάλα στο καλάθι όπως έκανε ο Μπίλις Κις. Δείξαμε ότι μπορούμε να γυρίσουμε παιχνίδια και να κερδίσουμε μέσα στην έδρα του Άρη”.

To Top