Μπαρτσελόνα – Θέλτα 1-2: Τρις εξαμαρτείν και άδοξο «αντίο» από την κούρσα του τίτλου (video)

Ο Μέσι προσπάθησε (30ο γκολ στη La Liga, 28 σε 28 ματς στο 2021), αλλά η Μπαρτσελόνα αποδείχθηκε για 3η σερί φορά κατώτερη της περίστασης και έμεινε και μαθηματικά εκτός διεκδίκησης τίτλου, ταπεινωμένη από τη Θέλτα και πάλι εντός έδρας (1-2).

Το δυναμικό ντεμαράζ στο 2021, οι μαζεμένες γκέλες της Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά και η εικόνα που έβγαζε στο χορτάρι και ενδιάμεσα η κατάκτηση του Κυπέλλου, έπεισαν ότι ακόμη και στην πιο προβληματική σεζόν της σύγχρονης ιστορίας της θα μπορούσε να γίνει πρωταθλήτρια. Η αποστολή, όμως, αποδείχθηκε πάνω από τις δυνάμεις της Μπαρτσελόνα του Ρόναλντ Κούμαν, η οποία στην κρίσιμη τελική ευθεία της πιο αμφίρροπης La Liga εδώ και δεκαετίες στραβοπάτησε στα τρία σερί ματς που ήταν «must win» (3-3 από 3-1 με Λεβάντε, 1-2 από 1-0 με Γρανάδα) και συνολικά στα τέσσερα από τα τελευταία πέντε, με τη νέα εντός έδρας ήττα από τη Θέλτα (1-2) να αποτελεί και το κύκνειο άσμα στη «μάχη» του τίτλου.

Ο Λιονέλ Μέσι στάθηκε στο ύψος της περίστασης και έδωσε το σύνθημα για τη νίκη με ένα σπάνιο γκολ με κεφαλιά στο 28’. Κι όταν λέμε σπάνιο, αρκεί για να καταλάβει κανείς ότι ήταν μόλις το 2ο στη φετινή σεζόν, επίδοση που είχε να πραγματοποιήσει από τη σεζόν 2014-15 στη La Liga. Ήταν, βέβαια και το γκολ Νο30 στο φετινό πρωτάθλημα, ορόσημο που το φτάνει για 9η χρονιά στην καριέρα του, συνεχίζοντας έτσι σε ρυθμούς… Μέσι, με 28 γκολ και 9 ασίστ σε 28 εμφανίσεις σε όλες τις διοργάνωσης από την αρχή του 2021.

Η πίστη στο όνειρο του τίτλου, όμως, έσβησε άμεσα. Μόλις στο 38’, ο Σάντι Μίνα ισοφάρισε για τους Ανδαλουσιανούς, οι παίκτες της Μπαρτσελόνα έχαναν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη στη συνέχεια του ματς για να ακολουθήσει το δεκάλεπτο-σύνοψη του καταστροφικού φινάλε στη σεζόν.

Στο 83’ ο Λενγκλέ αποβλήθηκε (ξανά) με δεύτερη κίτρινη κάρτα, λίγα λεπτά αργότερα ο Μπρέιθγουεϊτ έχασε απίθανο πάρε-βάλε με πρόσωπο στην εστία, για να ακολουθήσει το αποκορύφωμα με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Μίνα στο 89’ που έβαλε «ταφόπλακα» στην αγωνιστική περίοδο των Μπλαουγκράνα και τους άφησε και μαθηματικά εκτός θέσεων 1-2 στη La Liga μετά από 13 ολόκληρα χρόνια και τη σεζόν 2007-08 (στο -7 από Ατλέτικο και το -5 από τη Ρεάλ).

Μπαρτσελόνα (Ρόναλντ Κούμαν): Τερ Στέγκεν, Αραούχο, Πικέ (64’ Ντεστ), Λενγκλέ, Μπουσκέτς, Ντεμπελέ (70’ Τρινκάο), Μορίμπα (86’ Πιάνιτς), Πέδρι (46’ Πουτς), Άλμπα, Γκριεζμάν (70’ Μπρέιθγουεϊτ), Μέσι

Θέλτα (Εδουάρδο Κοουδέτ): Βιγιάρ, Βάθκεθ, Αραούχο, Ντομίνγκες, Καρικόλ, Σουάρεθ, Μέντεθ, Μπελτράν (90+3′ Σοτέλο), Νολίτο (69′ Σολάρι), Άσπας (78′ Πέρεθ), Μίνα

 

To Top