Μπαρτσελόνα: Νέος οικονομικό πλάνο και «ένεση» ύψους 200 εκατ. ευρώ

Τα πλάνα της Μπαρτσελόνα για οικονομική ανάκαμψη έχουν αντιμετωπίσει… απρόοπτα, με τους Καταλανούς να προβαίνουν σε νέο οικονομικό μοχλό με στόχο «ένεση» 200 εκατ. ευρώ.

Προβλήματα έχουν προκύψει στο πλάνο διάσωσης της Μπαρτσελόνα μέσω των λεγόμενων οικονομικών μοχλών που προέβλεπαν την πώληση περιουσιακών στοιχείων του συλλόγου για την άμεση αύξηση των εσόδων.

Κι αυτό διότι σύμφωνα με ρεπορτάζ της καταλανικής «Sport» ορισμένες από της εταιρείες που είχαν συμφωνήσει με τους Μπλαουγκράνα τελικά δεν κατέβαλαν ποτέ τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς την ομάδα, προκαλώντας απρόοπτα προβλήματα.

Αναγκαστικά στα γραφεία του συλλόγου σήκωσαν ξανά μανίκια για να διορθώσουν τα κακώς κείμενα και να βρουν νέα «ένεση» ρευστού, με το Barca Studios να βγαίνει ξανά στο σφυρί.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα πάντα με το σχετικό ρεπορτάζ, η Μπαρτσελόνα έχει στα χέρια τις προτάσεις από δυο υποψήφιους επενδυτές για την πώληση του 49% του τμήματος λιανικής του συλλόγου για ένα ποσό που θα αγγίζει τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Εφόσον το deal ολοκληρωθεί χωρίς απρόοπτα τότε στη Μπαρτσελόνα θα έχουν ένα άσο στο μανίκι τους για να λύσουν το πρόβλημα με το FFP που θα τους επιτρέψει να βγουν στη χειμερινή αγορά και να ψάξουν για έναν αμυντικό μέσο.

To Top