Μπαρτσελόνα: Οδεύει για Πρωτάθλημα με την καλύτερη άμυνα και τη χειρότερη επίθεση των τελευταίων 20 ετών

 

Η Μπαρτσελόνα δεν έχει σκοράρει στα τελευταία τρία της παιχνίδια, σε μία – ούτως ή άλλως – χαμηλή σε συγκομιδή τερμάτων χρονιά, η οποία συγκρίνεται με τις επιθετικές της επιδόσεις από το μακρινό 2003, ενώ ετοιμάζεται να καταγράψει νέο ρεκόρ ως προς τα τέρματα που έχει δεχθεί σε μία χρονιά.
Η Μπαρτσελόνα είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση της φετινής La liga, μιας και προπορεύεται των αντιπάλων της (συγκεκριμένα της Ρεάλ) με 11 βαθμούς διαφορά, εννιά αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Παρόλα αυτά, η επιθετική της συγκομιδή, είναι αρκετά φτωχή, συγκριτικά αλλά και… ιστορικά.

Οι «Μπλαουγκράνα» έχουν πετύχει 53 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, οκτώ λιγότερα από την δεύτερη Ρεάλ.

Αυτό βέβαια δεν αποτελεί πρόβλημα για την ομάδα του Τσάβι, η οποία είναι πρώτη και έχει την καλύτερη άμυνα στην Ευρώπη, μιας και έχει δεχθεί μόλις εννέα τέρματα.

Το άξιο αναφοράς βέβαια, είναι πως η Μπαρτσελόνα φημιζόταν τις τελευταίες δύο δεκαετίες για το επιθετικό της ποδόσφαιρο και το να μην βρει δίχτυα για τρία σερί ματς, είναι κάτι το οποίο είχε να γίνει από το 2008, όταν προπονητής τότε ήταν ο Φρανκ Ράικαρντ και το σερί είχε φτάσει στους 4 αγώνες, εκ των οποίων οι δύο ήταν οι ημιτελικοί του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Επίσης, τα 53 γκολ που έχει πετύχει, είναι η χειρότερη συγκομιδή, μετά και την περίοδο 2003-04, όταν σε σύνολο 29 αγώνων εκείνη την χρονιά, είχε σκοράρει μόλις 48 φορές.

Το 2003 αλλά και το 2004, η Μπαρτσελόνα ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με 63 γκολ ενεργητικό σε σύνολο 38 αγώνων, απόδοση που είναι η χαμηλότερη των τελευταίων 20 χρόνων. Για να καταλάβει κανείς τη διαφορά, την σεζόν 2016-17, η Μπαρτσελόνα πέτυχε 116 τέρματα, στην κορυφαία της επίδοση από το 2000 και έπειτα.

Η ομάδα του Τσάβι, θα έχει την ευκαιρία της στις εναπομείνασες 9 αγωνιστικές να βελτιώσει την επιθετική της εικόνα και να ξεπεράσει το όριο των 63 τερμάτων, ώστε να μην ισοφαρίσει ή ακόμα και να σπάσει, ένα αρνητικό ρεκόρ 20 χρόνων.

Βέβαια θα έχει επίσης την ευκαιρία να κατακτήσει ένα πρωτάθλημα με νέο ρεκόρ τερμάτων, όσον αφορά το παθητικό μιας και οι καλύτερές της χρονιές στην αμυντική της επίδοση, ήταν οι χρονιές 2011 και 2015, όταν και ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με 21 γκολ παθητικό.

To Top