Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης: Χωρίς το VAR το +9 των Μπλαουγκράνα θα είχε γίνει… καπνός

Η Μπαρτσελόνα πηγαίνει στο Clasico (19/3, 22:00) με διαφορά εννέα βαθμών από τη 2η, Ρεάλ Μαδρίτης, μια διαφορά που δεν θα υπήρχε αν η φετινή σεζόν διεξαγόταν χωρίς VAR.

Η ασταμάτητη πορεία της Μπαρτσελόνα στο πρωτάθλημα μέσα στο 2023 συνεχίστηκε και κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, με τους Μπλαουγκράνα να παίρνουν… VARβάτο τρίποντο, ίσως το πιο δύσκολο του τρομερού τους σερί που έφτασε τις δέκα νίκες!

Έτσι, η διαφορά από τη Ρεάλ Μαδρίτης παρέμεινε στους εννέα βαθμούς και πλέον ακολουθεί το Clasico που μπορεί να κρίνει εν πολλοίς το υπόλοιπο της σεζόν. Με νίκη η Μπαρτσελόνα ουσιαστικά κλειδώνει τον τίτλο (+12), με διπλό η Ρεάλ μένει ζωντανή και δίνει ξανά ενδιαφέρον στην κούρσα του τίτλου. Τι θα συνέβαινε, όμως, αν η ίδια αγωνιστική περίοδος διεξαγόταν χωρίς VAR;

Σύμφωνα με τη «Mundo Deportivo», δίχως τις παρεμβάσεις του Video Assistant Referee το +9 της Μπαρτσελόνα θα ήταν… μηδέν!

Αυτή τη στιγμή η Μπαρτσελόνα έχει συγκεντρώσει 65 βαθμούς ενώ η Ρεάλ 56. Χάρη στην παρέμβαση της τεχνολογίας, οι Καταλανοί κέρδισαν επιπλέον πέντε βαθμούς από όσους θα είχαν μαζέψει προ εποχής VAR (60). Κι αντίστοιχα, η Ρεάλ έχει χάσει τέσσερις βαθμούς σε σχέση με τη συγκομιδή που θα είχε αν η σεζόν παιζόταν χωρίς VAR (56 αντί 60).

Οι Μπλαουγκράνα συγκεκριμένα επωφελήθηκαν από το VAR review τόσο στο διπλό κόντρα στη Βαλένθια, όσο και στο πρόσφατο 1-0 απέναντι στην Αθλέτικ Μπιλμπάο που είδε τον διαιτητή να ανατρέπει την απόφασή του για την ισοφάριση των Βάσκων στο φινάλε. Μάλιστα, στο παιχνίδι με την Αθλέτικ η Μπάρτσα δεν θα είχε πάρει ούτε βαθμό κόντρα αφού το γκολ του Ραφίνια αρχικά ακυρώθηκε από τον διαιτητή Χιλ Μανθάνο (+2 από το ματς με Βαλένθια, +3 κόντρα στην Μπιλμπάο, εξ ου και οι πέντε κερδισμένοι βαθμοί).

Από πλευράς Βασίλισσας, οι δύο βαθμοί «χάθηκαν» κόντρα στη Τζιρόνα, από το πέναλτι που δόθηκε στους φιλοξενούμενους μετά από παρέμβαση του VΑR, όπως και στο ματς με την Μπέτις και το ακυρωθέν απευθείας φάουλ του Μπενζεμά για χέρι του Ρούντιγκερ (-2 και -2, οι τέσσερις βαθμοί της διαφοράς των Μερένγκες).

To Top