Μπαρτσελόνα: Σαρωτικές αλλαγές μέσα στο 2020

Μέσα στο 2020 οι διοικούντες την Μπαρτσελόνα έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε σαρωτικές αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας, προχωρώντας σε ανανέωση του έμψυχου δυναμικού με παίκτες που θα την ανεβάσουν επίπεδο. Οι μεγάλοι στόχοι, τα συμβόλαια και ο… Νεϊμάρ.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με εκατοντάδες στοιχήματα & επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ!

Tο 2020 αναμένεται να είναι μία σεζόν σαρωτικών αλλαγών στο στρατόπεδο της Μπαρτσελόνα. Η μέτρια πορεία των τελευταίων ετών, κυρίως στο Champions League, όπου ήρθαν αποκλεισμοί-σοκ από τη Ρόμα και τη Λίβερπουλ, αναγκάζουν τους διοικούντες την ομάδα να προχωρήσουν σε σημαντική ανανέωση του ρόστερ το προσεχές καλοκαίρι.

Με τους Λιονέλ Μέσι και Λουίς Σουάρες να βαδίζουν στα 33, οι άνθρωποι της “Μπάρτσα” είναι αναγκασμένοι να αναζητήσουν τους επόμενους πρωταγωνιστές, οι οποίοι θα κληθούν να ανεβάσουν επίπεδο την ισπανική ομάδα και να την επαναφέρουν σε τροχιά κατάκτησης του Champions League. Μπορεί να βρισκόμαστε στα μέσα της σεζόν, αλλά είναι δεδομένο πως, ότι κι αν συμβεί σε αγωνιστικό επίπεδο, το καλοκαίρι θα είναι… μεγάλο.

ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΚΡΙΣΤΕΝΣΕΝ ΚΑΙ ΝΤΙΕΓΚΟ ΚΑΡΛΟΣ

Μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της “AS”, υπάρχουν 5-6 ποδοσφαιριστές που έχουν ξεχωρίσει και θα αποτελέσουν τους μεγάλους στόχους για την ενίσχυση της ομάδας. Το δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας αναφέρει πως η κακή εικόνα του Σαμουέλ Ουμτιτί, σε συνδυασμό με την έλλειψη προόδου του Ζαν-Κλερ Τομπιντό, έχει ως αποτέλεσμα την αναζήτηση ενός στόπερ που θα πλαισιώσει τον Κλεμάν Λανγκλέ στο κέντρο της άμυνας, αφού και ο Ζεράρ Πικέ βρίσκεται στη δύση της καριέρας του.

Ο Αντρέας Κρίστενσεν

Στα… ραντάρ των Καταλανών βρίσκεται ο Αντρέας Κρίστενσεν της Τσέλσι, ο οποίος έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2022, αλλά είναι δεδομένο πως θα απασχολήσει ενόψει του καλοκαιριού, αφού είναι σε καλή ηλικία (23 ετών), με γεμάτες σεζόν στο κορυφαίο επίπεδο. Παράλληλα, πολλούς θαυμαστές έχει κι ο Ντιέγκο Κάρλος, ο οποίος αγωνίζεται με επιτυχία στη Σεβίλλη που τον απέκτησε το περασμένο καλοκαίρι αντί 15.000.000 ευρώ από τη Ναντ. Ο Βραζιλιάνος στόπερ είναι 26 ετών και έχει φορέσει τη φανέλα, μεταξύ άλλων, της Εστορίλ και της δεύτερης ομάδας της Πόρτο, πριν κάνει το μεγάλο βήμα για τη Γαλλία και τη Ναντ.

ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΙΛΕΝΚΟΒΙΤΣ ΚΑΙ ΝΤΑΝΙ ΟΛΜΟ

Εκτός, όμως από τους δύο προαναφερθέντες, στο στόχαστρο βρίσκεται και ο 22χρονος Σέρβος στόπερ της Φιορεντίνα, Νικόλα Μιλένκοβιτς, ο οποίος πραγματοποιεί μία εντυπωσιακή σεζόν με τους “βιόλα”, παρά τη μέτρια πορεία της ιταλικής ομάδας. Ο υψηλόσωμος κεντρικός αμυντικός (ύψος 1.95μ) έχει 19 συμμετοχές με τρία γκολ, αποτελώντας βασικό κι αναντικατάστατο στέλεχος, αγωνιζόμενος κυρίως σε άμυνα τριών. Βέβαια, η Φιορεντίνα δεν πρόκειται να τον αφήσει να φύγει… τσάμπα και αναμένεται να ζητήσει ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσό για να συναινέσει στη παραχώρησή του.

Ο Ντάνι Όλμο πανηγυρίζει γκολ με την εθνική Ισπανίας

Στη μεσαία γραμμή, ο Αρτούρο Βιδάλ είναι με το 1,5 πόδι εκτός Καμπ Νόου, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Ιβάν Ράκιτιτς, ο οποίος δεν υπολογίζεται από τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Είναι βέβαιο πως οι “μπλαουγκράνα” θα κινηθούν για την ενίσχυση στο κέντρο, με το όνομα του 21χρονου Ισπανού, Ντάνι Όλμο να ακούγεται έντονα. Ο νεαρός χαφ αποτελεί προϊόν των ακαδημιών της Μπαρτσελόνα, από την οποία αποχώρησε το 2014 με προορισμό την Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Με την κροατική ομάδα είναι εξαιρετικός, έχοντας τη φετινή σεζόν επτά γκολ και οχτώ ασίστ σε 22 αγώνες σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Champions League.

ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Ο ΛΑΟΥΤΑΡΟ, ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΝΕΪΜΑΡ

Στην επίθεση, είναι δεδομένο πως θα υπάρξει ενίσχυση. Ο Ουσμάν Ντεμπελέ αναμένεται να μπει στην transfer list, αφού δεν έχει πείσει με τις εμφανίσεις του, ενώ όπως προείπαμε οι Μέσι και Σουάρες βρίσκονται στη δύση της καριέρας τους. Από εκεί και πέρα, οι διοικούντες την “Μπάρτσα” έχουν ως μεγάλο στόχο να ανανεώσουν με πολυετές συμβόλαιο τον Άνσου Φάτι, αλλά και να κυνηγήσουν την περίπτωση του Λαουτάρο Μαρτίνες, τον οποίο θεωρούν ιδανικό διάδοχο του Μέσι.

Ο Νεϊμάρ πανηγυρίζει με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν

Παράλληλα, οι Καταλανοί θα καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για να φέρουν τον Νεϊμάρ και πάλι στη Βαρκελώνη, προκειμένου να δημιουργήσουν τα επόμενα χρόνια μία τριμπλέτα αποτελούμενη από τους Μαρτίνες, Νεϊμάρ και Γκριεζμάν, έχοντας ως εναλλακτική λύση τον Άνσου Φάτι. Όπως είναι εμφανώς, το καλοκαίρι θα φέρει σημαντικές εξελίξεις στην Μπαρτσελόνα, η οποία μπαίνει σε μία νέα εποχή.

To Top