Μπαρτσελόνα σε ελεύθερη πτώση…

Τρίτη σερί βαθμολογική απώλεια για τη Μπαρτσελόνα στο πρωτάθλημα μέσα σε μια εβδομάδα, με τους «μπλαουγκράνα» να ισοφαρίζουν στο φινάλε τη Μπιλμπάο στο «Καμπ Νόου» σώζοντας έστω τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1).

Τι κι αν τελείωσε το ματς με κατοχή μπάλας στο 70% και 662 επιτυχημένες πάσες; Τι κι αν είχε ήδη δύο σοβαρές γκέλες στο πρωτάθλημα μέσα σε τέσσερις μέρες, είχε πλέον συγκάτοικο τη Ρεάλ Μαδρίτης στην κορυφή και ένιωθε την καυτή ανάσα της Ατλέτικο; Η Μπαρτσελόνα για τρίτο σερί παιχνίδι ήταν ξανά σκιά του καλού εαυτού της, με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να ρισκάρει αφήνοντας στον πάγκο και τον Λιονέλ Μέσι. Χωρίς τον Αργεντινό, η «Μπάρτσα» είναι μια… κοινή θνητή και από τη στιγμή που βρίσκεται και σε αγωνιστική κρίση, πρέπει να θεωρεί τον εαυτό της εξαιρετικά τυχερό που απέσπασε έστω τον ένα βαθμό κόντρα σε μια Αθλέτικ Μπιλμπάο που πήγε στο Καμπ Νόου για το ματς της 7ης αγωνιστικής προκειμένου να παίξει τα ρέστα της.

Μετά το 4/4 στο ξεκίνημα της σεζόν στην Primera, για τη Μπάρτσα ακολούθησε την περασμένη Κυριακή η εντός έδρας ισοπαλία με την Τζιρόνα 2-2 και μεσοβδόμαδα η ήττα σοκ 2-1 στην έδρα της Λεγανές. Πλέον, απέναντι στους Βάσκους, δεν υπήρχε περιθώριο για νέα απώλεια αν ήθελε να παραμείνει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Παρ’ όλα αυτά, ο Βαλβέρδε προτίμησε να κάνει ένα μίνι ροτέισον αφού θεώρησε ότι το ματς που ακολουθεί για το Champions League κόντρα στην Τότεναμ είναι πιο σημαντικό. Κάπως έτσι, το ματς ξεκίνησε με μια καλή ευκαιρία του Σουάρες, ωστόσο όσο περνούσε η ώρα η Μπιλμπάο ήταν αυτή που απειλούσε περισσότερο, στην αντεπίθεση, εκμεταλλευόμενη τα αμυντικά κενά των Καταλανών. Στο 12′ οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Γουίλιαμς, σε αυτή απάντησε ξανά ο Σουάρες με νέα δική του χαμένη, όμως τελικά στο 41′ συνέβη αυτό που… μύριζε. Σε μια φάση που η άμυνα της Μπαρτσελόνα κοιμήθηκε, ο δεξιός μπακ της Μπιλμπάο βρέθηκε ανενόχλητος στο πίσω δοκάρι μετά από σέντρα και με ωραίο τελείωμα έγραψε το 0-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Βαλβέρδε έριξε στο ματς τον Μέσι και από εκεί όλα έδειξαν να λειτουργούν λίγο καλύτερα για την λμάδα του. Στο 62′ ο Κουτίνιο είχε εξ επαφής δοκάρι μετά από σέντρα του Ντεμπελέ, στο 77′ ο Μέσι είδε επίσης τη μπάλα να σταματά στο κάθετο του Ουνάι Σιμόν με σουτ από το ύψος της περιοχής και ενώ η Μπιλμπάο έχανε φάσεις στην αντεπίθεση, ήρθε η φάση του 84′ ώστε να γλιτώσει η Μπάρτσα έστω τον ένα βαθμό. Ο Μέσι -ποιος άλλος- ήταν αυτός που έφτιαξε τη φάση με έξοχη ασίστ για τον Μουνίρ και αυτός ισοφάρισε για το τελικό 1-1 αφού στα λίγα λεπτά που απέμειναν η Μπιλμπάο άντεξε στην πίεση.

To Top