Μπαρτσελόνα: “Σπάει” τη συνεργασία με Nike, θέλει να φτιάξει μόνη δικές της φανέλες!

Προς μια ιστορική απόφαση φαίνεται πως οδεύει η Μπαρτσελόνα! Μια απόφαση που αφορά τον άγραφο κανόνα γύρω από τις ποδοσφαιρικές ομάδες και τις εταιρείες που τις «ντύνουν». Στην προκειμένη περίπτωση οι Μπλαουγκράνα ετοιμάζονται να σπάσουν τη συνεργασία τους με τη «Nike» που κρατάει από 1998 και να την αντικαταστήσουν με… δικά τους μέσα!

Τι σημαίνει αυτό; Πως από τη νέα σεζόν η Μπαρτσελόνα φιλοδοξεί να παράγει και να διανέμει τις δικές της φανέλες δίχως τη συνδρομή και τη χορηγία κάποιου άλλου brand, πρωτοστατώντας στον κόσμο του ποδοσφαίρου!

Οι διαφορές με τη «Nike» και η πρόταση της «Puma»
Σύμφωνα με τη «Sport» η απότομη αλλαγή πλεύσης των Καταλανών προέρχεται από τις οικονομικές διαφορές που έχουν προκύψει με τη Nike γύρω από τη χορηγία της φανέλας, μιας και τα 85 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο που προσφέρει ο αμερικανικός κολοσσός κρίνονται λίγα από τους Μπλαουγκράνα.

Την ίδια στιγμή η Puma έχει δείξει ενδιαφέρον με πρόταση που αγγίζει τα 100 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, όμως στη Μπαρτσελόνα φαίνεται πως έχουν άλλα σχέδια… Ο Τζοάν Λαπόρτα είχε προτείνει την ιδέα σε ανύποπτο χρόνο και σύμφωνα με τη «Sport», το κλαμπ θα μπορούσε μέσω δικού του τμήματος να κατασκευάζει και να διανέμει όλα τα μη αθλητικά ρούχα του συλλόγου, αλλά και τις φανέλες μέσω συνεργασίας με κάποια πολυεθνική.

Στη Μπαρτσελόνα άλλωστε θεωρούν πως η συγκεκριμένη οδός θα αποφέρει πολύ περισσότερα χρήματα στο σύλλογο, σε σύγκριση με τα φιξ συμβόλαια που υπογράφονται με τη «Nike», με το τελευταίο σχετικό report της UEFA να δικαιολογεί εν μέρει τις φιλοδοξίες τους.

Μια συνάντηση με τους ιθύνοντες του αμερικανικού κολοσσού είναι προγραμματισμένη για τις επόμενες μέρες κι εφόσον το αρνητικό κλίμα παραμείνει, τότε το πιθανότερο είναι πως η Μπαρτσελόνα θα γυρίσει σελίδα στο ποδόσφαιρο λίαν συντόμως!

To Top