Μπατούμ: «Κόβει» το μπάσκετ μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η σύζυγος του Νικολά Μπατούμ επιβεβαίωσε ότι ο Γάλλος ΝΒΑer θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα φιλοξενήσει το Παρίσι το 2024.
Ο Νικολά Μπατούμ ολοκλήρωσε την 15η σεζόν του στο ΝΒΑ, μετρώντας πλέον 10.7 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3.4 ασίστ σε 993 συμμετοχές στην κορυφαία βιομηχανία μπασκετικού θεάματος στον κόσμο με τους Μπλέιζερς (2008-16), τους Χόρνετς (2015-20) και τους Κλίπερς (2020-23).

Στα 34 του, αποτελεί βασικό κομμάτι της Εθνικής Γαλλίας, πανηγυρίζοντας μεταξύ άλλων το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, δυο χάλκινα μετάλλια σε Παγκόσμια Κύπελλα (2014, ’19) και το χρυσό μετάλλιο στο EuroBasket 2013.

Ο Μπατούμ έχει συμβόλαιο για ακόμη έναν χρόνο με τους Κλίπερς αντί 11 εκατομμυρίων δολαρίων και η επόμενη σεζόν αναμένεται να είναι η τελευταία του στο μπάσκετ, όπως επιβεβαίωσε η σύζυγός του, Ορελί, απαντώντας σε σχετικό tweet από την ομιλία του Γκρεγκ Πόποβιτς κατά την είσοδό του στο Hall of Fame.

«Ο Νικολά αποφάσισε να σταματήσει το μπάσκετ, από το ΝΒΑ και την Εθνική ομάδα, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, επομένως αυτό είναι το τελευταίο καλοκαίρι του με τους Κλίπερς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

To Top