ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μπείτε, δαγκώστε και πάρτε τη νίκη για να “κλειδώσει” η τετράδα (PRESSARIS LIVE, 21:00)

Τη νίκη που θα του δώσει σαφές προβάδισμα για την θέση στην πρώτη τετράδα αναζητάει σήμερα (21:00) ο Άρης στο κλειστό της Πυλαίας απέναντι στον ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής.

Οι κίτρινοι με νίκη καλύπτουν την ήττα τους από τον Δικέφαλο στον πρώτο αγώνα, στο Αλεξάνδρειο, και ξεφεύγουν με δύο βαθμούς διαφορά στην μάχη για μια θέση στην πρώτη τετράδα.

Ο Άρης θα παραταχθεί πλήρης. Παρών θα είναι και ο Τζαμόν Γκόρντον, ο οποίος έχει κάνει δύο προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα. Δεν είναι έτοιμος σε καμία περίπτωση μετά από πολύμηνη απουσία, αλλά η παρουσία του έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί ο Αμερικανός έχει και προσωπικότητα και εμπειρία και έχει παίξει πολλά τέτοια παιχνίδια στο παρελθόν, οπότε ξέρει να διαχειριστεί τις καταστάσεις.

Εννοείται ότι δεν είναι εύκολο το παιχνίδι. Για δύο λόγους. Πρώτον, ο Άρης δεν έχει πείσει ότι μπορεί να είναι μια ομάδα με σταθερότητα. Δεν ξέρει κανείς πώς μπορεί να εμφανιστεί σε έναν αγώνα και αυτό είναι που μονίμως προβληματίζει. Δεύτερον, ο ΠΑΟΚ μπορεί να μην έχει την ποιότητα ή το βάθος του Άρη, αλλά έχει βρει καλό ρυθμό, έχει “δέσει” καλύτερα από τον Άρη και παίρνει αποτελέσματα, ειδικά μέσα στην έδρα του.

Το πιο καθοριστικό σημείο για την έκβαση του αγώνα σήμερα είναι το μακρινό σουτ. Αν ο Άρης έχει καλό ποσοστό έξω από τα 6,75μ. και δεν επηρεαστεί από την έδρα, τότε είναι το φαβορί για να κερδίσει μέσα στο γήπεδο, από καθαρά μπασκετική άποψη.

Πέρα από την βαθμολογική σημασία που έχει το παιχνίδι, το κίνητρο για τον Άρη (πρέπει να) είναι ακόμα μεγαλύτερο, λόγω της ήττας στον πρώτο γύρο, εκεί όπου έδωσε δικαιώματα και το πλήρωσε. Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη πρέπει να μπουν σήμερα και να… δαγκώνουν, να δείξουν από το πρώτο λεπτό ότι και θέλουν και ξέρουν πώς να πάρουν αυτό το παιχνίδι. Το χρωστούν. Πρώτα από όλα στους ίδιους τους εαυτούς τους.

To Top