Μπεκατώρου: “Έκανα αυτό που έπρεπε, η αλλαγή να βοηθήσει τις επόμενες γενιές”

Η Σοφία Μπεκατώρου μίλησε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων για την απόφασή της να καταγγείλει την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη, λέγοντας πως έστω κι αργά, έκανε αυτό που έπρεπε.

Η Σοφία Μπεκατώρου, λίγες εβδομάδες μετά από την αποκάλυψή της ότι υπήρξε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από παράγοντα της ελληνικής ομοσπονδίας, μίλησε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP), τόσο για την απόφασή της, όσο και την ενδεχόμενη αλλαγή έρχεται για ναπροστατεύσει τις επόμενες γενιές.

“Αυτό το άτομο θα μπορούσε να επιτεθεί και σε άλλα παιδιά. Πρέπει να καταλάβετε ότι ο αθλητισμός είναι προέκταση της κοινωνίας. Και στην Ελλάδα οι συνθήκες είναι πιο περίπλοκες για τις γυναίκες”, δήλωσε χαρακτηριστικά η 43χρονη πρώην αθλήτρια.

Όσο για το #metoo: “Αναπτύχθηκε πολύ γρήγορα και σε μεγάλη κλίμακα. Είμαι χαρούμενη γιατί πολλοί άνθρωποι μιλούν δημόσια, μιλούν για τις επιθέσεις που υπέστησαν και απευθύνονται στις Αρχές. Οταν κατέκτησα το χρυσό μετάλλιο, ήταν υπέροχο, αλλά δεν κράτησε πολύ. Ενώ αυτή η αλλαγή, ελπίζω, ότι θα διαρκέσει και θα προστατεύσει επίσης τις μελλοντικές γενιές. Δυστυχώς στην Ελλάδα, δεν είμαστε ηγέτες σε θέματα φεμινισμού ή ισότητας των φύλων.

Έχουμε πολλή πρόοδο που πρέπει να κάνουμε ώστε οι γυναίκες να αναλάβουν σημαντικές θέσεις και να δείξουν τον δρόμο. Είναι ατυχές να κάνεις τον ήρωα για να αναφέρεις σεξουαλική επίθεση. Οι νόμοι μας πρέπει να αλλάξουν, όπως και η κοινωνία μας. Θα συνεχίσω να προσπαθώ για την καταπολέμηση αλλά και εξάλειψη της σεξουαλικής βίας. Θα προσπαθώ να βοηθήσω όπου είναι απαραίτητο, για να μπορούν κι άλλες γυναίκες να έχουν όνειρα”.

To Top