ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μπεκατώρου ή Γιαννιώτης τη σημαία στο Ρίο

Από το 1928 στους Αγώνες του Άμστερνταμ, η Ελλάδα εισέρχεται στο Ολυμπιακό στάδιο πρώτη. Πρόκειται για την σπουδαιότερη στιγμή στην καριέρα ενός Έλληνα αθλητήμ καθώς περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια ζευγάρια μάτια από ολόκληρο τον πλανήτη είναι καρφωμένα πάνω του.

Αν και έχουμε μπει στην τελική ευθεία για την έναρξη των Αγώνων του Ρίο, ελάχιστες είναι οι χώρες που έχουν ανακοινώσει τους σημαιοφόρους τους για την τελετή έναρξης (στην τελετή λήξης συνήθως είναι ο πιο πετυχημένος αθλητής των Αγώνων για κάθε χώρα).

Σύμφωνα με το sportsfeed.gr: «Για το 2016 ακόμα δεν έχει γίνει κάποια συζήτηση, όμως, δύο είναι τα ονόματα μεταξύ των οποίων θα γίνει και η επιλογή. Ο Σπύρος Γιαννιώτης και η Σοφία Μπεκατώρου. Όποια και αν θα είναι η επιλογή θα δημιουργήσει νέο δεδομένο. Ο Γιαννιώτης θα είναι ο πρώτος κολυμβητής που θα γίνει σημαιοφόρος και η Μπεκατώρου η πρώτη γυναίκα (και πέμπτη ιστιοπλόος με τον Καλαμποκίδη, τον Γλίξμπουργκ, τον Χατζηπαυλή και τον Κακλαμανάκη).

Οι δύο συγκεκριμένοι αθλητές έχουν χαρίσει ουκ ολίγες διακρίσεις στην Ελλάδα, αποτελούν πρότυπα για την ελληνική κοινωνία και οι Αγώνες του Ρίο θα είναι οι τελευταίοι της αθλητικής τους καριέρας. Το δίλημμα για την ολομέλεια της ΕΟΕ είναι μεγάλο και το μόνο σίγουρο είναι πως όποιος από τους δύο και αν επιλεγεί, θα πρόκειται για την καλύτερη δυνατή επιλογή.

Μεταξύ των υποψηφίων θα μπορούσε να είναι και ο Λευτέρης Πετρούνιας ο οποίος βάσει αθλητικών κριτηρίων και μόνο, είναι ο κορυφαίος Ελληνας αθλητής την τελευταία διετία. Δυστυχώς όμως για τον ίδιο δε θα είναι στην τελετή έναρξης καθώς την επόμενη μέρα αγωνίζεται στον προκριματικό και θα είναι… βάρβαρο για τον ίδιο να ταλαιπωρηθεί για περισσότερο από πέντε ώρες στην τελετή έναρξης».

To Top