ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπενίσκος: “Το Άρη θυμήσου στην Πάτρα, οδηγός ενότητας για όλους”!

Με αφορμή την κλήρωση του κυπέλλου και τον ημιτελικό του 2005 του Άρη με την Ξάνθη, ο Μίμης Μπενίσκος θυμήθηκε τα δύο γκολ που έστειλαν τους «κίτρινους» στον τελικό της Πάτρας, την συσπείρωση του κόσμου και την ανάγκη να υπάρχει ενότητα.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με εκατοντάδες στοιχήματα & επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ!

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8

Πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή:

«Είμαι στον Πιερικό, στη Γ’ εθνική. Πιστεύω να είμαστε πρωταθλητές γιατί έχουμε καλή ομάδα».

Για την κλήρωση του Άρη με τη Ξάνθη στο Κύπελλο και την καλή παράδοση στη διοργάνωση:

«Είναι αξέχαστη εμπειρία η πρόκριση επί της Ξάνθης. Ήταν ένας ημιτελικός που δεν ξεχνιέται εύκολα, ούτε ο κόσμος δεν το ξεχνάει. Ήταν περίεργη η κατάσταση μιας που είχαμε υποβιβαστεί. Θέλαμε το κύπελλο αλλά έγιναν πολλά εκείνη τη χρονιά».

Για τον τελικό της Πάτρας που 5.000 κόσμος φώναξε ‘Άρη μαζί σου μια ζωή μαζί σου’:

«Το θυμάμαι. Ακόμα όταν το λέμε ανατριχιάζουμε. Έχει μείνει στη μνήμη όλων των παιδιών τότε, δεν θα ξεχαστεί ποτέ».

Αν αυτές οι στιγμές πρέπει να μείνουν στον οργανισμό σήμερα:

«Ο κόσμος ήταν πάντα δίπλα στην ομάδα και είναι και τώρα, δεν την αφήνουν. Θα πολεμάνε όλα τα χρόνια για την ομάδα τους οι φίλοι του Άρη.

Πάνω απ’όλα είναι ο Άρης και όποιος πρόεδρος και να έρθει ή παίκτες ή προπονητές, θα αλλάξουν, ο κόσμος είναι εκεί. Όμως πρέπει να συσπειρωθεί περισσότερο».

Για το συναίσθημα του παίκτη του Άρη και να παίζει σε γεμάτο «Χαριλάου»:

«Μέσα στο γήπεδο πριν σφυρίξει ο διαιτητής υπήρχε μία ανατριχίλα. Είχαμε ζήλο να δείξουμε στον κόσμο ότι αξίζουμε ότι φοράμε τη φανέλα του Άρη. Κάποιες φορές δεν ήμασταν καλοί αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός».

Η άποψή του για τον φετινό Άρη:

«Έχω δει αρκετούς αγώνες, πιστεύω το καλοκαίρι έγιναν λάθη στο σχεδιασμό. Πιστεύω ο Άγγελος Χαριστέας έχει τη γνώση για να τα διορθώσει και να βρει η ομάδα το δρόμο της. Πρέπει να γίνουν κάποιες προσθήκες για να είναι ακόμα καλύτερη η ομάδα».

Για το Άρης – Ξάνθη και την επιθυμία της κατάκτησης του κυπέλλου:

«Ο Άρης πρέπει να έχει ως στόχο την Ευρώπη και το κύπελλο για να γιγαντωθεί στο πρωτάθλημα. Με τη Ξάνθη εύκολα ή δύσκολα θα περάσει ο Άρης. Η Ξάνθη δεν βρίσκεται σε καλή χρονική στιγμή. Να ξεκινήσει η αναγέννηση με αυτήν την πρόκριση και να γίνει κάτι παραπάνω. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να έρθει η κατάκτηση. Ένας τίτλος θα αλλάξει την ομάδα και θα είναι το εφαλτήριο για περισσότερους στόχους».

Για τις ευκαιρίες που έχασε ο Άρης στην τρίτη θέση:

«Θα μπορούσε σίγουρα αν ήταν συγκεντρωμένος σε κάποια παιχνίδια και αν δεν γινόταν λάθη από τη διαιτησία. Με την ΑΕΛ ήταν θέμα χαλάρωσης των παικτών. Χρειάζεται απλά ένα σερί η ομάδα. Σίγουρα θα ‘σωθεί η παρτίδα’, το έχω ζήσει. Ξέρω ότι ο κόσμος και η ομάδα θα κάνει τα αδύνατα – δυνατά».

Αν κράτησε επαφή με τους συμπαίκτες του στον τελικό:

«Ναι. Με τον Βελώνη προπονούμε μικρά παιδιά σε μία ακαδημία, με τον Χρήστο Νάιντο και τον Κάσερες, τον Σάχι, με τους οποίους μιλάμε πολύ. Τους κάναμε μία πρόσκληση όλους να έρθουν να δουν ένα ματς στο ‘Κλεάνθης Βικελίδης’ για να δουν πώς είναι πραγματικά».

To Top