ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπεναλουάν: Από τα αγγλικά… σαλόνια, “ριζώνει” στο Κλεάνθης Βικελίδης

Παρά τις δυσκολίες και την αμφισβήτηση, το «βουνό» συμφώνησε να ανανεώσει για άλλον έναν χρόνο με τον Άρη. O Γιοάν Μπεναλουάν είναι ξεκάθαρο ότι… ριζώνει στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Για τον Χερμάν Μπούργος, η ανανέωση με τον Γαλλοτυνήσιο στόπερ, αφενός είναι μια πιο σίγουρη λύση, αφετέρου είναι ένα μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί.

Ένας αθλητής με παραμυθένια καριέρα. Ακόμη και στα 35 του χρόνια ένας ποδοσφαιριστής που κατέκτησε την Premier League με μια ομάδα σαν  τις «αλεπούδες» του Λέστερ δεν μπορεί παρά να είναι χρήσιμος για την ομάδα.  Ένας ποδοσφαιριστής που σίγουρα αυτά τα χρόνια «πολέμησε» για τον σύλλογο και αγαπήθηκε από τον κόσμο.

Βέβαια δεν έλειψε και η αμφισβήτηση. Υπό την τεχνική ηγεσία του Άκη Μάντζιου η παραμονή του Μπεναλουάν πέρασε από σαράντα κύματα. Όταν ανέλαβε χρέη προπονητή ο Χερμάν Μπούργος, έδειξε εμπιστοσύνη στον Γαλλοτυνήσιο, που συμμετοχή με τη συμμετοχή, ως μια αξιόπιστη λύση από τον πάγκο, ανέβαινε διαρκώς και ένιωθε πιο σίγουρος για τον ποδοσφαιρικό του εαυτό.

Φυσικά ο Μπεναλουάν εκτός από πολύ καλός ποδοσφαιριστής, έχει αποδείξει ότι είναι και ένας εξαιρετικός άνθρωπος, “σκοράροντας” και έξω από τα γήπεδα. Όλα αυτά τα χρόνια, προσφέρει συνεχώς τροφή, ρούχα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης σε όσους ανθρώπους τα έχουν ανάγκη.

Άλλωστε γνωρίζει καλά ότι για να αποτελέσεις πρότυπο για τα μικρά παιδιά, εκτός από ένας ικανός ποδοσφαιριστής, οφείλεις να είσαι και ένας καλός άνθρωπος.

Για την ιστορία, ο Μπεναλουάν αγωνίστηκε σε 27 ματς με τη φανέλα του Άρη σε συνολικά 1.831 λεπτά…

 

To Top