ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπεναλουάν: “Για μένα είναι αρκετό ένα χαμόγελο” (video)

Η κίνηση ανθρωπιάς, αγάπης και αλληλεγγύης συνεχίζεται από τον Γιοάν Μπεναλουάν. Ο κεντρικός αμυντικός του Άρη μίλησε για τη δράση να βοηθάει άστεγους ανθρώπους λόγω βιωμάτων, τα συναισθήματά του, τη βοήθεια που είχε από τους συμπαίκτες του, αλλά και τα μελλοντικά του σχέδια.

Ο Τυνήσιος στόπερ των κιτρινόμαυρων μίλησε στην κάμερα της Nova και είπε αρχικά: “Είναι μια δράση αλληλεγγύης. Είναι σημαντικό να μοιράζεσαι την αγάπη στη ζωή σου και όλοι οι άνθρωποι αξίζουν να έχουν φαγητό και νερό. Κάποιες φορές είναι τόσο μόνοι και γι’ αυτό το κάνω. Ελπίζω να με ακολουθήσει όλος ο κόσμος. Πιστεύω σε έναν καλύτερο κόσμο και γι’ αυτό κάνω αυτή τη δράση.

Μπορείς να έχεις πολλά πράγματα, μπορείς να έχεις λεφτά και τα… πάντα, όμως πρέπει να προσπαθήσεις να δώσεις και κάτι, γιατί κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν αυτή την ευκαιρία και πρέπει να προσπαθήσουμε να τους φέρουμε στο σωστό δρόμο.

Όταν ήμουν νέος, δεν ήταν εύκολη η κατάσταση για μένα. Ο πατέρας μου ήταν στους δρόμους κάθε μέρα και προσπαθούσε καθημερινά να φέρει φαγητό στην οικογένεια. Θυμάμαι ότι κάποιες φορές ήταν λίγο δύσκολα. Προσπαθώ να το θυμάμαι γιατί γνωρίζω την κατάσταση.

Γνωρίζω πως αισθάνεσαι, όταν δεν έχεις…

Για μένα είναι αρκετό ένα χαμόγελο. Δεν χρειάζεται να μου πουν πολλά. Είναι πάντα χαρά μου να βλέπω ικανοποίηση στα μάτια των ανθρώπων. Για παράδειγμα μια ηλικιωμένη, με την οποία χτίζουμε μια σχέση εμπιστοσύνης, γιατί κάθε εβδομάδα προσπαθώ να βγαίνω στους δρόμους και ξέρω ανθρώπους από την πόλη.

Όταν λοιπόν αρχίζεις να χτίζεις μια σχέση με τους ανθρώπους, είναι πάντα όμορφο, να βλέπεις τα μάτια τους να αρχίζουν να λάμπουν. Δέχομαι πολλά μηνύματα και δεν μου είναι εύκολο να το διαχειριστώ. Ως επόμενο βήμα, θα ήθελα να εμπλακούν και άλλοι Έλληνες. Ίσως από την Αθήνα και από άλλες πόλεις. Θα μπορούσε να είναι ένας παίκτης ή μια τηλεοπτική προσωπικότητα. Νομίζω ότι αν όλοι προσπαθήσουν να το κάνουν από μόνοι τους, τότε θα μπορέσουμε να το κάνουμε μεγαλύτερο και να φτιάξουμε ένα καλό κίνημα”.

Έπειτα φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του συνδρομητικού καναλιού Football Club και απάντησε στα εξής ερωτήματα…

Για τα συναισθήματά του: “Πρώτα απ’ όλα ευχαριστώ πολύ, ευχαριστώ που με φιλοξενείτε στην εκπομπή. Αυτή είναι μια πρωτοβουλία που έχει τις ρίζες της στις αρχές της καριέρας μου. Ήδη έκανα δωρεές όταν ήμουν στην Αγγλία και ξεκίνησε πάλι στην Ελλάδα όταν υπέγραψαν στον Άρη. Πιο πολύ αυτή τη σεζόν είχα την τύχη με τον φίλο μου και αντιληφθήκαμε ότι υπάρχει πολλή αλληλεγγύη, πολύ πάος σχετικά με τους ανθρώπους που είδατε”.

Για την κίνησή του να βοηθήσει την κοινωνία: “Ναι, πρώτα από όλα πιστεύω ότι ο μεγαλύτερος πλούτος ενός παίκτη δεν είναι τα χρήματα που παίρνει αλλά όλο αυτό που μεταδίδει, όλη η εικόνα που πρέπει να δείχνει στον κόσμο. Θα πρέπει πάντα να είμαστε εκπαιδευμένοι με αυτόν τον τρόπο, αν βγάζεις δηλαδή 10, να δίνεις τα 4 και να κρατάς τα 6 για σένα. Αν ζητήσουμε από τον καθέναν να το κάνει νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε τη μεγάλη διαφορά για το μέλλον, τις μελλοντικές γενιές και σήμερα το κίνημα αυτό στην Ελλάδα μπορεί να στηριχθεί από τον κόσμο του θεάματος, τους παίκτες, τους τραγουδιστές, τους ηθοποιούς. Έλαβα πολλά μηνύματα στήριξης και πιστεύω έχουμε μεγάλη δυνατότητα να λανσάρουμε σήμερα αυτό το μήνυμα όλοι μαζί”.

Για το αν έχει σχέση η κίνησή του με την παιδική του ηλικία: “Ο πατέρας μου πήγε σε νεαρή ηλικία στη Γαλλία και η οικογένειά του ήταν πολύ μεγάλη, οπότε έπρεπε να δουλέψει για την οικογένειά του. Έπρεπε να δουλέψει σκληρά για να μου προσφέρει τα προς το ζην, τα έχω ακόμη στο μυαλό μου γνωρίζοντας ότι δεν ήταν πάντα εύκολο και γι’ αυτό καταλαβαίνω τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη να φάνε, που έχουν ανάγκη να μιλήσουν, να νιώσουν στοργή. Και όλο αυτό είναι η αίσθηση του να μοιράζεσαι, να μοιράζεσαι την αγάπη, να μοιράζεσαι τα συναισθήματα, τα τρόφιμα”.

Για το αν έχει παρακινήσει τους συμπαίκτες του και τα μελλοντικά του σχέδια: “Ναι, βέβαια, νομίζω ότι οι συμπαίκτες μου το υποδέχτηκαν πολύ καλά και με στήριξαν. Για μένα, είναι αλήθεια, ότι δεν είναι δύσκολο να διαχειριστώ όλο αυτό γιατί έλαβα πολλά μηνύματα και θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους μου έστειλαν, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα να απαντήσω σε όλο τον κόσμο. Αλλά, είμαι διαθέσιμος να το οργανώσω αυτό καλύτερα για το μέλλον και να έχουμε την υποστήριξη αθλητών, καλλιτεχνών, ανθρώπων της τηλεόρασης, που έχουν δύναμη για να οργανώσουμε καλύτερα τα πράγματα, όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στην Αθήνα και σε όλη την ελληνική επικράτεια. Νομίζω ότι όλος ο κόσμος αυτός αξίζει τη στήριξη, ως συνέπεια ελπίζω ότι συμπαίκτες, παίκτες άλλων ομάδων και ο καλλιτεχνικός κόσμος από την Ελλάδα θα βοηθήσει, γιατί το μήνυμα θα πρέπει να είναι μαζικό για να είναι πιο δυνατό και πιο επιδραστικό. Και αυτό είναι σημαντικό, νομίζω ότι είναι το πρώτο βήμα ενός μεγάλο ταξιδιού”.

Δείτε τον Γιοάν Μπεναλουάν από το 53:43 έως και το 1:04:00.

To Top