ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπεναλουάν: “Το 2021 να κερδίσουμε έναν τίτλο!”

Υψηλές προσδοκίες έχει ο Γιοάν Μπεναλουάν από το 2021! Αυτό που ζήτησε ως δώρο από τη νέα χρονιά να του φέρει, είναι ένας τίτλος με τον Άρη, το πρωτάθλημα ή το Κύπελλο! Για τις σκέψεις που κάνει μίλησε στη NOVA, εν όψει του αγώνα με τη Λαμία που ακολουθεί αύριο (4/1) εκτός έδρας, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 1. 

Αρχικά, ερωτώμενος για τις αναμνήσεις που του άφησε το 2020, ειδικά από τη στιγμή που μεταγράφηκε στον Άρη κι έπειτα, αλλά και το πώς θέλει να είναι το 2021 για τον ίδιο, απάντησε: “Η προηγούμενη χρονιά έκλεισε καλά για την ομάδα, αλλά και για μένα προσωπικά, που βρήκα μια μεγάλη οικογένεια εδώ στον Άρη! Αυτό που θέλω είναι να ξεκινήσουμε πολύ δυνατά τη νέα χρονιά, όπως τελειώσαμε προηγούμενη”.

Όσο για τον πρώτο στόχο που βάζει το 2021 είπε: “Στόχος μας ως ομάδα είναι να βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά και να διεκδικούμε τη νίκη σε αυτό, όπως κάνουμε μέχρι τώρα στη σεζόν. Θέλουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε να πάρουμε. Κάθε μέρα πρέπει να δουλεύουμε σκληρά ως ομάδα γι’ αυτό και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο”.

Μιας κι ο Άρης παίζει το πρώτο παιχνίδι της νέας χρονιάς εκτός έδρας, ερωτήθηκε πώς κρίνει την παρουσία της ομάδας του ως τώρα στη σεζόν στα παιχνίδια μακριά από το “Κλεάνθης Βικελίδης”, με δεδομένο ότι έχει φτάσει ήδη στις 5 νίκες και έχει και μια ισοπαλία. Απάντησε: “Τα εκτός έδρας παιχνίδια είναι πάντα πιο δύσκολα. Πρέπει να είσαι πολύ συγκεντρωμένος για να πάρεις καλό αποτέλεσμα. Εμείς πηγαίνουμε σε αυτά με αυτό το σκεπτικό. Επιπλέον, όμως, κουβαλάμε την αγάπη των φίλων της ομάδας μαζί μας. Αυτή την αγάπη δεν την εισπράττουμε στο γήπεδο, γιατί είναι άδειο, όμως, την καταλαβαίνουμε ακόμη και σε μια απλή βόλτα στην πόλη που κάνουμε! Προσπαθούμε να σκεφτόμαστε ότι τους έχουμε δίπλα μας κι αυτό μας δίνει δύναμη”.

Σχετικά με τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των εορτών κι αν αυτή έκοψε το ρυθμό που είχε η ομάδα μέχρι το τέλος του 2020, είπε: “Είναι γεγονός ότι χρειαζόμασταν ξεκούραση, να βρεθούμε με τις οικογένειές μας για λίγες ημέρες. Τώρα, όμως, είμαστε πίσω στη δουλειά και πλέον συγκεντρωνόμαστε στη συνέχεια των υποχρεώσεων μας. Θέλουμε να επιστρέψουμε με την ίδια φιλοδοξία που είχαμε μέχρι το τέλος της προηγούμενης χρονιάς, δηλαδή, να νικάμε σε κάθε ματς”.

Για τη Λαμία, τι γνωρίζει για τον αντίπαλο και τι πρέπει να κάνει ο Άρης για να πάρει τη νίκη στο μεταξύ τους παιχνίδι, τόνισε: “Η Λαμία είναι καλή ομάδα. Δεν της αξίζει η τελευταία θέση, που βρίσκεται. Δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι. Πάμε να δώσουμε μάχη εκεί για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς”.

Επανερχόμενη η συζήτηση στη νέα χρονιά που ανέτειλε, ερωτώμενος ο Μπεναλουάν σχετικά με το δώρο ζήτησε να του φέρει το 2021, ήταν σαφής: “Πρώτα από όλα, θέλω να έχουμε τον κόσμο στο γήπεδο, να είναι μαζί μας. Από εκεί και πέρα θέλω να κερδίσουμε το πρωτάθλημα ή το Κύπελλο! Αυτό είναι το μεγάλο δώρο που θέλω!”

To Top