Μπενζεμά και Εμπαπέ έκαναν την ανατροπή και χάρισαν στην Γαλλία το Nations League (videos)

Η Γαλλία βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Οϊαρθάμπαλ στο 64′ όμως έκανε ολική ανατροπή χάρη στην τεράστια κλάση των Μπενζεμά και Εμπαπέ και επιβλήθηκε 2-1 της Ισπανίας, για να κατακτήσει το Nations League.

Η 2η έκδοση του Nations League βάφτηκε μπλε! Δύο χρόνια μετά την επικράτηση της Πορτογαλίας (1-0 την Ολλανδία) ήταν η σειρά της Γαλλίας να κατακτήσει το τρόπαιο που μπήκε στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια, με την παγκόσμια πρωταθλήτρια να επικρατεί με σκορ 2-1 της Ισπανίας στον τελικό που έλαβε χώρα το βράδυ της Κυριακής στο “Σαν Σίρο” του Μιλάνου, μέσα από μία σπουδαία ανατροπή.

Οι Ίβηρες του Λουίς Ενρίκε προηγήθηκαν δικαίως στο 64ο λεπτό με άψογο πλασέ του Οϊαρθάμπαλ έχοντας καλύτερη εικόνα μέχρι εκείνη τη στιγμή, όμως οι μπλε του Ντιντιέ Ντεσάμπ έχουν παίκτες με προσωπικότητα, κλάση, εμπειρία κα ποιότητα και το επιβεβαιώσαν για μία ακόμα φορά.

Δύο λεπτά μετά το γκολ που δέχτηκαν βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης με ένα καταπληκτικό γκολ του Καρίμ Μπενζεμά ενώ στο 80′ ολοκλήρωσαν τη μεγάλη ανατροπή με το υπερόπλο Κιλιάν Εμπαπέ, που νίκησε τον Σιμόν με πλασέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, για να της δώσει ένα ακόμα μεγάλο τρόπαιο μετά από εκείνο του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 όπου και σε εκείνον τον τελικό είχε λάμψει (4-2 επί της Κροατίας) αν και ήταν μόλις 19 ετών.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Γκαρσία, Λαπόρτ, Αλόνσο, Γκάβι (75′ Κόκε), Μπουσκέτς, Ρόδρι, Τόρες, Οϊαρθάμπαλ, Σαράμπια (61′ Πίνο)

ΓΑΛΛΙΑ: Λιορίς, Κουντέ, Βαράν (43′ Ουπαμεκανό), Κιμπεμπέ, Παβάρ, Πογκμπά, Τσουαμενί, Ερναντέζ, Γκριεζμάν, Μπενζεμά, Εμπαπέ

To Top