Μπενζεμά: Eφτασε τα 299 γκολ στη Ρεάλ και ετοιμάζεται να γράψει ιστορία

Ο Καρίμ Μπενζεμά, υπήρξε για ακόμη μία φορά καταλυτικός για την Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς σκόραρε δις και οδήγησε τους «μερένχες», σε μία σημαντική εκτός έδρας νίκη επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο με 2-1.

Μετά από 19 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα, οι Μαδριλένοι, διατήρησαν την διαφορά που έχουν «κτίσει» από τους διώκτες τους στην LaLiga και ο Γάλλος επιθετικός, εξέφρασε την ικανοποίηση του, λέγοντας χαρακτηριστικά στην κάμερα του «Movistar»:

«Μου αρέσει αυτό. Είναι υπέροχο γήπεδο, με κάνει χαρούμενο, αλλά η νίκη με κάνει ακόμη πιο χαρούμενο. Η νίκη εδώ είναι καλή. Ηταν ένα καλό παιχνίδι για εμάς, απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο. Υποφέραμε, αλλά οι μεγάλες ομάδες ξέρουν πώς να το κάνουν».

Ο Γάλλος σούπερ σταρ είναι ο πρώτος σκόρερ στη La Liga με 15 γκολ, ενώ τη φετινή σεζόν μέχρι στιγμής έχει σημειώσει συνολικά 20 τέρματα και οκτώ ασίστ σε 23 συμμετοχές. Με τα δύο τελευταία γκολ του ο Μπενζεμά έφτασε τα 299 στην ομάδα της Μαδρίτης και βρίσκεται μόλις ένα τέρμα μακριά από τα 300 με τη Ρεάλ.

Η αντίστροφη μέτρηση για τον 34χρονο έχει ξεκινήσει και κυνηγά τον Ντι Στέφανο (308) ώστε να γίνει ο τρίτος κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία του ισπανικού συλλόγου. Στη συνέχεια στη σχετική λίστα ακολουθούν οι Ραούλ με 323 γκολ και Κριστιάνο Ρονάλντο με 451.

Όσον αφορά μόνο τα γκολ στο πρωτάθλημα, ο Μπενζεμά έχει βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα 207 φορές και μπροστά του έχει επίσης τους Ντι Στέφανο (216), Ραούλ (228) και Κριστιάνο (312). Μάλιστα, έφτασε τα 401 γκολ στην επαγγελματική του καριέρα (299 με τη Ρεάλ, 66 με τη Λιόν και 36 με την εθνική Γαλλίας) και έγινε έτσι, ο δεύτερος Γάλλος παίκτης που πέτυχε ποτέ τόσα γκολ, και πλέον έχει να ξεπεράσει τον Τιερί Ανρί 411

To Top