Μπενφίκα: Συμφώνησε με τον Ρόγκερ Σμιτ

Στο πρόσωπο του Ρόγκερ Σμιτ βρήκε η Μπενφίκα τον προπονητή που θα επιχειρήσει να την επαναφέρει στην κορυφή του πορτογαλικού πρωταθλήματος από τη νέα χρονιά. Ο σύλλογος της Λισαβόνας ανακοίνωσε ότι έφτασε σε καταρχήν συμφωνία με τον Γερμανό τεχνικό, ο οποίος μένει ελεύθερος το καλοκαίρι από την Αϊντχόφεν, και αναμένεται σύντομα να υπογράψει το συμβόλαιό του με τους «αετούς», όπου θα διαδεχθεί τον Νέλσον Βερίσιμο.

Ο 55χρονος Σμιτ έγινε γνωστός από τη θητεία του στη Σάλτσμπουργκ (την οποία οδήγησε το 2014 στην κατάκτηση του νταμπλ) και στη Λεβερκούζεν. Εργάστηκε δύο χρόνια στην κινεζική Γκουοάν και την τελευταία διετία κάθεται στον πάγκο της PSV, με την οποία πριν λίγο καιρό κατέκτησε το κύπελλο Ολλανδίας, ενώ διεκδικεί και το πρωτάθλημα, όπου η Αϊντχόφεν υπολείπεται τεσσάρων βαθμών του πρωτοπόρου Αγιαξ. Τον περασμένο μήνα, ο ολλανδικός σύλλογος ανακοίνωσε την τριετή συμφωνία του με τον Ρούουντ Φαν Νίστελροϊ, ο οποίος από τη νέα χρονιά θα αναλάβει τα «ηνία» της ομάδας αντί του Σμιτ.

Η Μπενφίκα ξεκίνησε τη φετινή σεζόν με προπονητή τον Ζόρζε Ζεσούς, ο οποίος απολύθηκε τον Δεκέμβριο και αντικαταστάθηκε από τον Νέλσον Βερίσιμο. Οι «αετοί» έμειναν από νωρίς μακριά από την «κούρσα» του τίτλου και πιθανότατα θα τερματίσουν στην τρίτη θέση του πορτογαλικού πρωταθλήματος, η οποία τους δίνει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League.

To Top