ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Μπερτομέου: “Είμαι ευτυχής που αλλάζει η κατάσταση και στον Άρη! Στους κορυφαίους ο Νίκος Γκάλης”

O ισχυρός άνδρας της Ευρωλίγκας Τζόρντι Μπερτομέου μίλησε για τη διοργάνωση και το ελληνικό μπάσκετ, κάνοντας αναφορά ανάμεσα στ’ άλλα στον Νίκο Γκάλη, αλλά και στον Άρη.

«Τρέφω μεγάλο σεβασμό για την οικογένεια Γιαννακόπουλου όπως και για την οικογένεια Αγγελόπουλου για την προσφορά τους τόσα χρόνια στο μπάσκετ και στην Ευρωλίγκα. Οι σχέσεις μας είναι καλές, και η υποχρέωσή μου είναι να διατηρήσω αυτή τη σχέση και με τους δυο σε καλά επίπεδα» είπε αρχικά στο protothema.gr.

Όσο αφορά στο θέμα της διαιτησίας, εξαιτίας της οποίας όλες οι ομάδες έχουν παράπονα, ο κ. Μπερτομεου υποστηρίζει: «Πιστεύω πως το επίπεδο των διαιτητών έχει βελτιωθεί πάρα πολύ και μπορούμε να δηλώνουμε υπερήφανα πως οι διαιτητές μας είναι από τους κορυφαίους του κόσμου».

Σύμφωνα με τον κ. Μπερτομέου, το ελληνικό μπάσκετ είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες της Ευρωλίγκα από τότε που ιδρύθηκε. «Στα δεκαπέντε χρόνια της Ευρωλίγκας, οι ελληνικές ομάδες έχουν στεφθεί Πρωταθλητές Ευρώπης 6 φορές. Οι αριθμοί αυτοί μας δείχνουν την εικόνα για τη συμβολή του ελληνικού μπάσκετ στην διοργάνωση. Σίγουρα αναλογιζόμαστε πως τα τελευταία χρόνια η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει και το άθλημα αυτό στη χώρα σας, όπως και την καθημερινότητα όλων των πολιτών, αλλά χάρις στις οικογένειες Γιαννακόπουλου και Αγγελόπουλου το ελληνικό μπάσκετ αντιστέκεται στην κρίση όσο μπορεί και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό».

Στα δεκαπέντε χρόνια που ασχολείται με την Ευρωλίγκα, ο κ. Μπερτομέου έχει δει πάρα πολλά αστέρια του μπάσκετ να παρελαύνουν από τα παρκέ. Δυο από αυτά είναι Έλληνες και ακόμη εν ενεργεία. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Βασίλης Σπανούλης βρίσκονται μεταξύ των κορυφαίων και ο Τζόρντι Μπερτομέου τονίζει: «Ο Δημήτρης και ο Βασίλης είναι δυο από τους πιο ταλαντούχους Έλληνες παίκτες. Οι φίλαθλοι που τους παρακολουθούν στους αγώνες πρέπει να αισθάνονται τυχεροί που έχουν αυτό το προνόμιο. Ωστόσο, θα ξεχωρίσω για τον καθένα δυο στιγμές. Τον τελικό του 2007 στην Αθήνα που είδα το καλύτερο final four που έχω παρακολουθήσει ποτέ από άποψη ποιότητας με τον Δημήτρη να οδηγεί τον Παναθηναικό στο βάθρο του νικητή και φυσικά τον τελικό του 2012 στην Κωνσταντινούπολη με έναν εξαιρετικό Βασίλη που πίστευε στη νίκη και οδήγησε τον Ολυμπιακό σε ένα μαγικό παιχνίδι και στην κατάκτηση του κυπέλλου».

Εκτός από τον Διαμαντίδη και το Σπανούλη, ο Τζόρντι Μπερτομέου θεωρεί κορυφαίους Έλληνες παίκτες τον Νίκο Γκάλη, το Φραγκίσκο Αλβέρτη, τον Παναγιώτη Γιαννάκη, τον Θοδωρή Παπαλουκά αλλά και τους Γιώργο Πρίντεζη, Βαγγέλη Μάντζαρη, Κώστα Σλούκα, Νίκο Παππά, Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς, Νικ Καλάθη και τον νεαρό Βασίλη Χαραλαμπόπουλο.

Εκτός από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναικό ο κ. Μπερτομέου παρακολουθεί την πρόοδο και των άλλων ελληνικών ομάδων. «Το μπάσκετ ήταν ένα σημαντικό κεφάλαιο στην αθλητική ιστορία της Ελλάδας. Δυστυχώς η οικονομική κρίση επηρέασε τα μπατζετ ιστορικών ομάδων όπως ο ΑΡΗΣ ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ. Ωστόσο, τελευταία είμαι ευτυχής που βλέπω πως η κατάσταση σε αυτές τις ομάδες αλλάζει προς το καλύτερο χάρη στους προέδρους τους».

Όσο αφορά στη συμφωνία της Ευρωλίγκα με τον αμερικανικό κολοσσό IMG, ο κ. Μπερτομέου δηλώνει ευχαριστημένος, ενώ επιθυμεί, το προιόν που λέγεται Ευρωλίγκα, να καταφέρει να γίνει ακόμη πιο ανταγωνιστικό. «Η συμφωνία με την IMG, από τους ηγέτες στη βιομηχανία αθλητικών ειδών σημαίνει ένα σημαντικό βήμα στην ιστορία της Ευρωλίγκα. Από οικονομικής άποψης η συμφωνία αυτή θα βοηθήσει τις ομάδες που θα έχουν την ευκαιρία να επενδύσουν στο ρόστερ τους τα χρήματα που θα παίρνουν ώστε να έχουμε ανταγωνιστικό προιόν. Αν λοιπόν καταφέρουμε να γίνουμε ανταγωνιστικοί τόσο όσο το Champions Leaque τότε θα είμαι τρισευτυχισμένος. Αλλά αυτό είναι μακρινό όνειρο αφού γνωρίζουμε την πραγματικότητα».

To Top