ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Μπερτομέου: “Είμαι σίγουρος ότι οι γερμανικές ομάδες θα παίξουν σε μας” – Η Όλντενμπουργκ ψηφίζει “FIBA”, ουδέτερη η Μπάμπεργκ!

Συνέντευξη στην γερμανική Bild έδωσε ο Τζόρντι Μπερτομέου υπογραμμίζοντας την βεβαιότητά του πως οι γερμανικές ομάδες θα επιλέξουν την Ευρωλίγκα και το Γιούροκαπ την επόμενη χρονιά.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκας επεσήμανε μεταξύ άλλων πως «σύμφωνα με τις συνομιλίες που είχαμε, είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσουν να κάνουν ότι και τα τελευταία χρόνια, να συμμετέχουν δηλαδή στην Ευρωλίγκα και το Γιούροκαπ. Η FIBA λέει ότι το Τσάμπιονς Λιγκ είναι πολύ καλό προϊόν. Αν είναι τόσο καλό γιατί χρειάζονται οι απειλές και οι τιμωρίες; Ίσως γιατί δεν έχουν πειστεί ότι είναι τόσο ποιοτικό το προϊόν τους. Το θέμα είναι ότι πρέπει να επιλέξουν οι ομάδες με ελεύθερη βούληση σε ποια διοργάνωση θα συμμετάσχουν».

Την ίδια στιγμή, στελέχη γερμανικών ομάδων δεν παίρνουν θέση και περιμένουν τι θα αποφασιστεί την προσεχή Πέμπτη στο συμβούλιο της Μπουντεσλίγκα. Πάντως ο τζένεραλ μάνατζερ της Όλντενμπουργκ, Χέρμαν Σέλερ είπε ότι προτιμά την FIBA από την Ευρωλίγκα λόγω των αθλητικών κριτηρίων, ενώ ο τζένεραλ μάνατζερ της Μπάμπεργκ, Ρολφ Βέγιερ επεσήμανε την ανάγκη οι δύο πλευρές να βρουν λύση έστω και την ύστατη στιγμή.

To Top