ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Μπερτομέου: “Είναι λάθος να υποτιμάει κανείς το επίπεδο του Γιούροκαπ”

Στις 27 Σεπτεμβρίου ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου έδωσε συνέντευξη στο PRESSARIS. Ήταν λίγο πριν τη συνάντησή του με τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Άρης, Νίκο Λάσκαρη. Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για ποιο λόγο δεν θα πρέπει ουδείς να… υποτιμά την διοργάνωση του Γιούροκαπ.

Στη Θεσσαλονίκη ίσως και ενορχηστρωμένα κάποιοι προσπαθούν να απαξιώσουν την συμμετοχή στο Γιούροκαπ, θεωρώντας πως δεν είναι διοργάνωση κορυφαίου επιπέδου.

Η απάντηση του Μπερτομέου έχει βαρύνουσα σημασία και αξία: “Το Γιούροκαπ είναι πολύ σκληρή διοργάνωση. Καταρχήν είναι διοργάνωση με πολλές ομάδες που παίζουν στην Ευρωλίγκα. Μια λεπτομέρεια για να καταλάβει ο κόσμος: Τις δύο τελευταίες χρονιές οι ομάδες που αποκλείονται από την Ευρωλίγκα, πηγαίνουν στο Γιούροκαπ. Ποτέ καμία από αυτές τις ομάδες δεν έπαιξε στον τελικό και μόνο μία πήγε ως τα ημιτελικά. Αυτό φανερώνει πόσο δύσκολη είναι η διοργάνωση, άρα το να είσαι μέρος αυτής δεν είναι εύκολο. Μετά, φυσικά δεν είναι η ελίτ, αλλά είναι πολύ κοντά στην ελίτ. Το να υποτιμάει κανείς το επίπεδο του Γιούροκαπ είναι λάθος. Θα δώσουμε μεγάλη προσοχή στο Γιούροκαπ την επόμενη σεζόν, θα συζητήσουμε μια νεά δομή, ίσως ένα νέο σύστημα διεξαγωγής, γιατί για μας το Γιούροκαπ είναι πολύ σημαντικό κομμάτι σε αυτό που κάνουμε. Θα γίνει ακόμα πιο δύσκολο στο μέλλον. Τώρα αν μια ομάδα το έχει κατακτήσει 10 φορές, ναι είναι λογικό να μη το θεωρεί μεγάλη διοργάνωση, αλλά δεν υπάρχει τέτοια ομάδα”.

To Top