ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Μπερτόγλιο: Από ρολίστας, εξελίχθηκε σε παίκτη πρώτης γραμμής!

Μία από τις πολλές μεταγραφές του καλοκαιριού για τον Άρη είναι και ο Φακούντο Μπερτόγλιο, με τον Αργεντινό να μετατρέπεται σε παίκτη πρώτης γραμμής, έχοντας απαρνηθεί τον ρόλο του ρολίστα που του είχε αποδοθεί το πρώτο διάστημα παρουσίας του στους “κιτρινόμαυρους”.

Είχε αποκτηθεί ώστε να δίνει λύσεις εφόσον άλλαζε το σύστημα η ομάδα κατά την διάρκεια ενός αγώνα, καθώς ο Άρης του Ένινγκ είχε “χτιστεί” πάνω στο 4-3-3. Η τότε λογική έλεγε πως δύσκολα θα έβρισκε θέση στο αρχικό σχήμα ως εξτρέμ, έχοντας μπροστά του παίκτες όπως οι Γκάμα, Φετφατζίδης και Μαντσίνι. Αντιθέτως, θα ήταν πολύ χρήσιμος αν αυτό άλλαζε μέσα στο ματς σε 4-2-3-1, καθώς έφτιαξε το όνομά του παίζοντας κυρίως πίσω από τον σέντερ φορ.

Πέντε επίσημα ματς στο πρωτάθλημα της Super League και ο 30χρονος Αργεντινός…

  • Εχει αγωνιστεί σε όλους τους αγώνες πρωταθλήματος, με 333 λεπτά συμμετοχής, 7ος στην σχετική λίστα του Άρη. Έπαιξε και ολόκληρο τον αγώνα κόντρα στην Κόλος Κοβαλίβκα. Ξεκίνησε σε όλα τα ματς βασικός, εκτός από αυτό κόντρα στην Λαμία, όπου μπήκε ως αλλαγή και το “καθάρισε”.
  • Εχει σκοράρει ένα γκολ (κόντρα στην Λαμία), έχει κερδίσει ένα πέναλτι και έχει δώσει μία ασίστ, στο γκολ του Γκάμα κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης, το προηγούμενο Σάββατο.
  • Είναι ο ποδοσφαιριστής του Άρη με τις περισσότερες τελικές ενέργειες σε πέντε ματς πρωταθλήματος. Έφτασε τις 10, με τον Γκάμα να έχει 8 και τον Ματίγια 7.
  • Εχει κερδίσει 14 φάουλ, όσα και ο Γκάμα, ενώ έχει κάνει μόλις πέντε στα ματς του πρωταθλήματος.
  • Είναι 2ος στα λάθη με 27, πίσω από τον Γκάμα που έχει 33. Τον Αργεντινό ακολουθεί ο Γκάνεα με 26.
  • Απειλεί και από κοντά, αλλά και από μακριά. Δύο σουτ εντός μεγάλης περιοχής, πέντε εκτός για τον 30χρονο μεσοεπιθετικό.
  • Εχει ποσοστό 50% στα γεμίσματά του, καθώς είχε τρία εύστοχα στα έξι που επιχείρησε.
  • Βοηθάει και αμυντικά, καθώς είναι ο 5ος στα κλεψίματα του Άρη με 6. Κορυφαίος ο Σάκιτς με 15, ακολουθούν με 11 οι Ματίγια-Ροζ, 10 έχει ο Τζέγκο.

Ο Μπερτόλγιο είναι πολύτιμος για τον Άρη, δείχνει πάθος και διάθεση σε κάθε παιχνίδι και αυτό τον κάνει να ξεχωρίζει. Είναι ποιοτικός ποδοσφαιριστής κι αν συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς δεν υπάρχει λόγος να χάσει την θέση του στο αρχικό σχήμα.

 

To Top