ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Μπεσίκτας: Λειτουργεί εντός κι εκτός παρκέ σαν ομάδα Ευρωλίγκας

Η Μπεσίκτας είναι από τις λίγες τουρκικές ομάδες που δεν τα περιμένει όλα από τους ξένους της και αυτό την κάνει ακόμα πιο επικίνδυνη σήμερα απέναντι στον Άρη.

Ο Ουφούκ Σαρίτσα έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα σύνολο με μεγάλο ροτέισον (και μεγάλο μπάτζετ, επιπέδου Ευρωλίγκας), που να μη στηρίζεται σε 2-3 παίκτες.

Σαφώς η τριάδα των Τζον Ντίμπλε, Ντι Τζέι Στρόμπερι και Κάιλ Γουίμς είναι ο βασικός άξονας λειτουργίας της Μπεσίκτας, αλλά υπάρχουν Τούρκοι παίκτες όπως οι Σιπάχι, Σανλί, Ερντέν, Μουτάφ και Βεϊσέλογλου που δεν τους έχουν μεγαλύτερες ομάδες στην γειτονική χώρα, πάντοτε με συγκεκριμένο ρόλο και όχι πρωταγωνιστικό.

Αν προσθέσει κανείς και τους ποιοτικούς Μποτράιτ στην θέση “1” και Λίμα μέσα στη ρακέτα, μπορεί να αντιληφθεί ότι η Μπεσίκτας είναι ομάδα με μεγάλο βάθος και ποιότητα.

Η Μπεσίκτας είναι μια ομάδα που κυκλοφορεί σωστά τη μπάλα, ψάχνει για το καλύτερο σουτ, δεν στηρίζεται στον “τρελό” ρυθμό όπως οι προηγούμενοι αντίπαλοι του Άρη (Νίμπουρκ, Ναντέρ, Τέλεκομ Μπον), αλλά προσπαθεί να παίξει “σκεπτόμενο” μπάσκετ, μέσα από συνεργασίες και σωστές επιλογές.

Στο Τσάμπιονς Λιγκ έχει ρεκόρ 3-1 και είναι στην πρώτη θέση του Δ’ ομίλου και στην Τουρκία προέρχεται από νίκη επί της Νταρουσάφακα των Ντέιβιντ Μπλατ και Γουίλ Κάμινγκς με 88-84, μετά από παράταση. Βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 3-2.

Τα στατιστικά της Μπεσίκτας στο Τσάμπιονς Λιγκ

To Top