Μπιμπισίδης: “Πρέπει να βρεθούν 2,5-3.000.000 ευρώ και να μείνει ο Άρης στη Β΄ εθνική”!

Ο τεχνικός σύμβουλος και πρώην ποδοσφαιριστής του Άρη Κυριάκος Μπιμπισίδης μίλησε για την χρονιά που πέρασε και τόνισε πως υπήρχαν οι χειρότερες προϋποθέσεις για μια επαγγελματική ομάδα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Κυριάκος Μπιμπισίδης στον “Αρένα”:

Για την χρονιά που πέρασε:

“Νομίζω ότι ίσως φέτος υπήρχαν οι χειρότερες προϋποθέσεις λειτουργίας που μπορεί να έχει μια επαγγελματική ομάδα. Αυτό το πλήρωσε η ομάδα και υποβιβάστηκε στην Β’ εθνική. Το πρώτο είναι ο σχεδιασμός και έχουν την μεγαλύτερη ευθύνη αυτοί που έκανα τον σχεδιασμό το καλοκαίρι.

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες πως δεν υπήρχε χρόνος. Έδιωξαν όλο τον κορμό και πήραν παίκτες υποδεέστερους από αυτούς που υπήρχαν. Οι επιλογές που έγιναν τον Ιανουάριο με βάση το όριο της ηλικίας και οι επιλογές του Μπουγαΐδη του Μπακασέτα και του Βλάχου ήταν καλές. Ήταν δύσκολο να βρούμε κάτι καλύτερο χωρίς να αποτελεί αυτό δικαιολογία. Πως μπορούμε όμως να λειτουργήσουμε όταν υπάρχουν αυτές οι ίντριγκες και ο πόλεμος των διοικήσεων;

Έπρεπε να υπάρχει ηρεμία και όχι να αλλάζουν ανά πάσα στιγμή διοικήσεις, προπονητές, να είναι απλήρωτοι οι ποδοσφαιριστές, το προσωπικό και οι φροντιστές. Τα παιδιά έκανα τιτάνια προσπάθεια όμως ήταν οι χειρότερες πιθανές προϋποθέσεις”.

Για τα οικονομικά προβλήματα της ομάδας:

“Οι ελλείψεις πληρωμών ήταν πριν τον Οκτώβριο και δεν μπορώ να καταλάβω τα χρήματα από χορηγούς, εισιτήρια τηλεοπτικά κτλ. που πήγαν. Αυτό πρέπει να απασχολήσει και τις επόμενες διοικήσεις. Μπορούσε να υπάρξει καλύτερη αντιμετώπιση προς παίκτες και προσωπικό. Έγιναν πάρα πολλά πράγματα που δεν αρμόζουν στην ιστορία και την δυναμική της ομάδας.

Έγιναν πάρα πολλά και υπάρχει ευθύνη από όλους.Δεν γίνεται τίποτα για την επόμενη μέρα. Τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν θα πρέπει να μας διδάξουν. Πρέπει η ομάδα να αγωνιστεί στην Φούτμπολ Λιγκ και αυτοί που θα αναλάβουν να μπορούν να αντιμετωπίσουν τα χρέη και να κάνουν πρωταθλητισμό. Να χτίζουν έμμεσους αλλά και άμεσους στόχους”.

Για το αν έχει ευθύνες ο Σούλης Παπαδόπουλος:

“Όλοι μας φταίνε, δεν μπορείς να κατηγορήσεις μεμονωμένα κάποιον. Όλοι έχουν ευθύνη και το πόσο φταίει ο καθένας το κρίνει ο κόσμος. Εμείς ως τεχνικό τιμ δεν βελτιώσαμε την ομάδα μας έτσι ώστε να φέρει ποιο πολλούς βαθμούς στο Χαριλάου. Όταν μια ομάδα κάνει στην έδρα της μονάχα μια νίκη, δεν μπορείς να μιλάς για σωτηρία”.

Για τις φήμες πως κάποιοι ποδοσφαιριστές δεν είχαν να φάνε:

“Ακούγονται πολλές αερολογίες. Οι παίκτες είχαν δύο γεύματα την ημέρα στο “Καραβόμυλο”. Δεν υπήρχε θέμα διατροφής. Η διοίκηση είχε κλείσει στο “Καραβόμυλο” και οι παίκτες έτρωγαν με διατροφολόγο εκεί. Δεν υπήρχαν χρήματα, δεν πληρωνόντουσαν για μήνες αλλά θέμα φαγητού δεν υπήρχε”.

Για το τι ακολουθεί:

“Το τιμ υπάρχει. Στα δικαστήρια είμαστε οι πιο καλοί πελάτες. Εμείς θέλουμε να κρατήσουμε τα παιδιά με συμβόλαιο και να προπονηθούν μέχρι τον Μάιο. Τα παιδιά που ήρθαν στην διοίκηση είπαν πως θα διασφαλίσουν κάποια χρήματα άμεσα για να γίνουν προπονήσεις μέχρι τον Μάιο.

Στην συνέχεια πρέπει να γίνει κάποιος σχεδιασμός ώστε η ομάδα να έχει στόχους και να ανέβει ξανά του χρόνου στην Σούπερ Λιγκ. Πρέπει να βρεθεί ένας ισχυρός οικονομικά παράγοντας για να βάλει τις βάσεις για το αύριο. Δεν ξέρω που μπορούμε να φτάσουμε με άλλες προϋποθέσεις. Εμείς θα συνεχίσουμε τις προπονήσεις. Οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές δίνουμε την βοήθεια μας και από εκεί και πέρα θα κρίνει ο Άρης αν θα ήμαστε εκεί. Εμείς θέλουμε να σώσουμε ότι έχει μείνει στην ομάδα”.

Για τον κόσμο του Άρη:

“Ο κόσμος έχει σταθεί για ακόμα μια φορά στο ύψος του. Είχε πέσει η ομάδα και είχε 15.000 χιλ. κόσμο. Ο κόσμος θα είναι ο στυλοβάτης για να επαναφερθεί η ομάδα εκεί που πρέπει να είναι”.

Για την κατηγορία που πρέπει να είναι η ομάδα:

“Πρέπει να βρεθεί ένα μπάτζετ στα 2.500.000 με 3.000.000 ευρώ και να είναι η ομάδα στην Β’ εθνική. Να βρεθεί το μπάτζετ αυτό και του χρόνου η ομάδα να είναι στην Σούπερ λιγκ. Τα τελευταία χρόνια υπήρξε μεγάλη ανικανότητα σε όλα τα πόστα. Αυτό πρέπει να αλλάξει και να πορευτεί διαφορετικά η ομάδα. Να βρεθούνε άμεσα οι λύσεις”.

To Top