Μπλάτερ: «Έπρεπε να είχε αποκλειστεί το Ιράν»

Ο πρώην πρόεδρος της FIFA Σεπ Μπλάτερ θεωρεί ότι το Ιράν πρέπει να αποκλειστεί από το Παγκόσμιο Κύπελλο με αφορμή τον θάνατο της Μάχσα Αμίνι, η οποία κρατείτο από την αστυνομία ηθών, που υπάγεται στην Διοίκηση Επιβολής του Νόμου της Ισλαμικής Δημοκρατίας του κράτους.

«Το Ιράν θα πρέπει να αποκλειστεί από το Παγκόσμιο Κύπελλο, θα πρέπει να υπάρξουν σκληρές συνέπειες. Αν ήμουν εγώ ακόμη στην εξουσία θα είχα αποκλείσει το Ιράν από τη διοργάνωση», είναι τα χαρακτηριστικά λόγια του άλλοτε «ισχυρού άνδρα» της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, με την ελβετική εφημερίδα «Blick» να τα επικαλείται σε σημερινό της ρεπορτάζ.

Το Ιράν έχει κατηγορήσει τους ξένους εχθρούς ότι υποδαυλίζουν τις αναταραχές που μαίνονται μετά τον θάνατο της Ιρανής με κουρδική καταγωγή, Μάχσα Αμίνι, τον περασμένο Σεπτέμβριο, αφότου συνελήφθη για φερόμενη παραβίαση του αυστηρού ενδυματολογικού κώδικα που είχε επιβληθεί στις γυναίκες του ασιατικού κράτους.

Παράλληλα, το ίδιο δημοσίευμα, ανέφερε ότι ο Μπλάτερ είπε ότι ήταν ακατανόητο το γεγονός πως ο επικεφαλής της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο δεν είχε λάβει σαφή θέση για το Ιράν.

Αξίζει να σημειωθεί πως, ο 86χρονος Ελβετός προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις πρόσφατα υποστηρίζοντας ότι ήταν λάθος να απονεμηθούν στο Κατάρ τα δικαιώματα φιλοξενίας του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το οποίο ξεκινά στις 20 Νοεμβρίου.

To Top